AT&T ja T-Mobile lopettivat Galaxy Note7:n myynnin USA:ssa – Samsung keskeyttänyt puhelimen valmistuksen?

Galaxy Note7:n tarina markkinoilla alkaa näyttää suoraan sanottuna katastrofaaliselta. Uutisoimme eilen, että ainakin Yhdysvalloissa ja Taiwanissa uutta erää oleva Galaxy Note7 oli syttynyt käyttäjän taskussa tuleen. Nyt tapauksia on tullut lisää ja muun muuassa The Verge kertoo, että Shawn Minterin uuteen erään 23. syyskuuta vaihdettu Note7 oli syttynyt palamaan yöpöydällä aamulla kello 5.45.

Galaxy Note7 -puhelimeni vain leimahti tuleen ollessaan yöpöydälläni”, kertoo Minter. Samankaltainen tapaus tapahtui hiljattain myös Yhdysvaltojen Kentuckyssa, jossa Michael Kleringin uuteen vaihdettu Galaxy Note7 herätti herran aamulla kello 4, kun koko makuuhuone oli täynnä savua. Myöhemmin samana päivä mies oli joutunut hakeutumaan sairaalaan hengitettyään savua.

Kentuckyn tapauksesta mielenkiintoisen tekee se, että Samsung tiesi asiasta, mutta ei kertonut siitä mitään julkisuuteen. Tietojen mukaan korealaisyhtiö oli pyytänyt puhelinta Kleringilta, joka ei ollut kuitenkaan halukas sitä Samsungille luovuttamaan. Kaiken kaikkiaan Yhdysvalloissa on tullut julkisuuteen jo ainakin viisi tapausta, jossa uutta erää oleva Note7 on syttynyt tuleen.

Uusien raporttien myötä operaattorit ovat ryhtyneet Yhdysvalloissa toimiin koskien Galaxy Note7:ää, kuten uutisoimme jo eilen. Nyt tilanne on muuttunut niin, että ainakin AT&T ja T-Mobile ovat lopettaneet puhelimen myynnin kokonaan. Molemmilla operaattoreilla, kuluttajilla on mahdollisuus käydä vaihtamassa Galaxy Note7 kokonaan toiseen puhelimeen. Pian kuulemme varmasti seuraavatko Sprint– ja Verizon-operaattorit AT&T:n ja T-Mobilen jalanjälkiä, jolloin kaikki Yhdysvalloissa merkittävät teleyhtiöt olisivat poistaneet Note7:n myynnistä.

Koreasta tulevien tietojen mukaan Samsung olisi kaiken tapahtuneen myötä keskeyttänyt Galaxy Note7:n tuotannon. Asiasta kertoo korealainen Yonhap News Agency. Tieto tulee nimettömältä lähteeltä, joka työskentelee Samsungin kanssa yhteistyötä tekevässä yhtiössä.

Oliko Galaxy Note7:n taru tässä? Epäilemättä tilanne on nyt sellainen, että Samsung tulee mitä todennäköisimmin julkaisemaan asiasta virallisen lehdistötiedotteen ja kertomaan, miten tilanteessa edetään. Vaikuttaa nimittäin vahvasti siltä, että Samsung ei ole saanut korjattua akkuun liittyvää ongelmaa, joka aiheuttaa puhelimen syttymisen tuleen.