Urheilijoille suunnattu Apple Watch Nike+ saapuu myyntiin 28. lokakuuta

Apple esitteli syyskuun alkupuoliskolla maailmalle toisen sukupolven älykellonsa, Apple Watch Series 2:n. Uudessa mallissa kyse oli erityisesti siinä, että Apple halusi tehdä kellostaan entistäkin itsenäisemmän. Niinpä mukaan lisättiin sisäänrakennettu GPS ja älykellosta tehtiin täysin vedenkestävä, joten myös uintia harrastavat voivat pitää kelloa harjoittelun aikana. Totta kai myös tehoa on tullut lisää ja sisällä on uusi Apple S2 -siru, joka yhdessä watchOS 3.0 -päivityksen kanssa tekee käytettävyydestä entistäkin sulavampaa.

Uuden älykellon julkistuksen yhteydessä Apple yllätti yleisön esittelemällä Apple Watch Series 2 -mallista erityisen Nike-version. Apple ja Nike ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Vuonna 2006 markkinoille esiteltiin Nike+ -sensori, joka toimi yhdessä iPodin kanssa ja sisälsi sensorin, joka asetettiin Niken valmistamiin kenkiin. Näin käyttäjä pystyi seuraamaan muun muassa matkaa ja kalorien kulutusta.

Vuonna 2014 Nike päätti lopettaa urheilurannekkeiden valmistuksen. Yhtiö irtisanoi tuolloin FuelBand-ranneketta kehittävän tiiminsä. Niinpä Niken osalta on viime aikoina ollut hiljaista älyrannekkeiden ja puettavan teknologian saralla.

Nyt Nike palaa markkinoille jatkamalla pitkää yhteistyötään Applen kanssa. Apple Watch Nike+ saapuu markkinoille Suomessa 28. lokakuuta. Se on samoilla ominaisuuksilla varustettu, kuin Apple Watch Series 2. Siinä on siis S2-siru, GPS ja täydellinen vedenkestävyys.

Erityistä Apple Watch Nike+ -kellossa on ranneke sekä kellotaulut. Siinä on Nike Sport -ranneke, joka on valmistettu samasta kestävästä ja kevyestä fluoroelastomeerista kuin alkuperäinen Apple Watch Sport -ranneke. Rannekkeen monirivinen, ahtopuristettu rei’itys tekee siitä entistä kevyemmän ja hengittävämmän.

Kelosta löytyy myös Niken suunnittelemia kellotauluja. Niissä näkyy sporttisuus ja Niken ikoninen volt-väri. Ne näyttävät ajan sekä digitaalisessa että analogisessa muodossa ja pysyvän komplikaation Nike+ Run Club -apin käynnistämistä varten.

Apple Watch Nike+ Apple Watch Nike+

Apple Watch Nike+ saapuu markkinoille neljässä eri värissä ja ovat saatavilla 38 ja 42 millimetrin kokoisina:

  • Tähtiharmaa alumiinikuori ja musta/volt Nike Sport -ranneke
  • Tähtiharmaa alumiinikuori ja musta/viileänharmaa Nike Sport -ranneke
  • Hopeanvärinen alumiinikuori ja mattahopea/valkoinen Nike Sport -ranneke
  • Hopeanvärinen alumiinikuori ja mattahopea/volt Nike Sport -ranneke

Hintaa Apple Watch Nike+ -kellolla on 38mm mallina 449 ja 42mm varianttina 479 euroa. Hinta vastaa näin niin sanottua tavallista Apple Watch Series 2 -kelloa.

Apple, Apple Watch Nike+