TSMC-piirivalmistaja nosti tulosennustettaan, analyytikko: iPhone 7:n myynti vahvaa

Applen syyskuun alussa esittelemiä iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimia pidettiin yleisesti markkinoilla pienenä pettymyksenä ja aavistuksen tylsänä julkistuksena. Kaikki tämä johtui pitkälti siitä, että iPhone 7 käyttää samaa muotokieltä, joka lanseerattiin vuonna 2014, kun Apple esitteli maailmalle iPhone 6 -mallistonsa. Puhelimissa on paljon uutta, mutta ”vanha” muotokieli saattaa hillitä päivityshaluja.

Markkinoilta tulevat tiedot kertovat kuitenkin, että iPhone 7 saattaa yllättää ja myydä odotettua paremmin. Uutisoimme jo syyskuun lopussa, kun KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo nosti arviotaan iPhone 7 -malliston myynnissä. Aikaisemmin Kuo ennusti Applen myyvän loppuvuoden aikana uusia puhelimiaan 60-65 miljoonaa kappaletta, mutta uusi ennuste on 70-75 miljoonaa puhelinta.

Nyt markkinoilta kuuluu lisää hyviä uutisia koskien iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan myyntiä. Piirivalmistaja TSMC nosti nimittäin hiljattain vuoden 2016 liikevaihtonsa kasvuennustetta 5-10 prosentista 11-12 prosenttiin. Piirivalmistaja löi hiljattain pöytään ennätystuloksen kolmannen vuosineljänneksen osalta, kun voitto kasvoi 28 prosenttia 3,08 miljardiin dollariin. Lisäksi TSMC kertoi liikevaihdon kasvaneen vuoden 2016 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 7,1 prosenttia, kasvaen yksistään syyskuussa 39 prosenttia.

TSMC:n hyvän menestyksen uskotaan viittaavan osaltaan siihen, että iPhone 7:n myynti markkinoilla on vahvaa. Näin uskoo ainakin Reutersille kommentoinut analyytikko. TSMC toimittaa yksinoikeudella kaikki A10 Fusion -sirut, joita Apple käyttää uusissa iPhone 7 -puhelimissaan. Erään arvion mukaan iPhone 7:n kattaa 10-15 prosenttia TSMC:n koko liikevaihdosta vuoden 2016 toisen puoliskon osalta.

Taiwanilaisen Fubon Researchin mukaan Apple tulisi myymään vuoden toisen puoliskon aikana 82 miljoonaa iPhone 7 -puhelinta.

Apple saattaa hyvinkin menestyä iPhone 7 -mallistollaan markkinoilla odotettua paremmin, koska Samsung mokasi täydellisesti Galaxy Note 7 -puhelimensa kanssa, jonka kysyntä markkinoilla oli kovaa. Yhtiö ei kuitenkaan saanut korjattua laitteessa ollutta vikaa, joka aiheutti puhelimen syttymisen tuleen. Niinpä Galaxy Note7:n tarina jäi lyhyeksi ja se vedettiin kokonaan myynnistä pois. Tämä tulee varmasti auttamaan erityisesti suuremman iPhone 7 Plussan myyntiä.

Reuters, Taiwan’s TSMC lifts 2016 revenue forecast after third-quarter surge; analysts see iPhone 7 boost