Nokian toimitusjohtaja pitää keynote-esitelmän MWC 2017 -messuilla

Nyt eletään vasta lokakuuta, mutta katseet ovat monilla jo kevättalven Mobile World Congress 2017 -messuissa, jotka järjestetään ensi vuonna 27.2 – 2.3. Tapahtuma on aina tuonut mukanaan mielenkiintoisia mobiilialaan liittyviä tuotejulkistuksia ja on yksi alan merkittävimmistä vuotuisista tapahtumista.

Aikanaan matkapuhelinmarkkinoita hallinut Nokia on jättänyt puhelinliiketoiminnan kokonaan taakseen. Yhtiö on toki lisensoinut brändinsä sekä osan patenteista kotimaiselle HMD global Oy:lle, jolla on maailmanlaajuinen yksinoikeus Nokian tavaramerkin käyttöön seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi matkapuhelimien ja tablettien osalta.

Matkapuhelimien valmistuksesta vetäytynyt Nokia on kuitenkin päättänyt ottaa osaa vuoden 2017 Mobile World Congress -messuihin. Yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri tulee pitämään MWC17-tapahtumassa oman keynote-puheensa. Mistä Suri tulee puhumaan, on toistaiseksi täydellinen kysymysmerkki. Toistaiseksi pidetään ainakin hyvin epätodennäköisenä, että Nokia tulisi tapahtumassa esittelemään uuden puhelimen tai taulutietokoneen.

Nokian toiminnan kulmakivi on tällä hetkellä verkkoliiketoiminta. Niinpä Suri saattaisi puhua älypuhelinmarkkinoista yleisesti ja kertoa esimerkiksi 5G-teknologian kehityksestä. On totta kai mahdollista, että yhtiö esittelee laitteen, joka liittyy jollain tapaa mobiilimaailmaan. Onhan yhtiö vahvasti mukana muun muassa virtuaalitodellisuudessa omalla Nokia OZO -kamerallaan, joka tallentaa 360-kuvaa laadukkaalla 2048 x 2048 pikselin tarkkuudella. Kyseessä on ammattilaisille suunnattu kamera.

Kaikki on tässä vaiheessa pelkkää arvailua ja spekulointia. Mitä sinä uskot Surin keynote-esityksen käsittelevän?