Galaxy Note7:n ostaneet saavat Samsungin tulevan lippulaivan (Galaxy S8, Note8) puoleen hintaan

Korealainen Samsung on paininut syksyn aikana Galaxy Note7:ään liittyvien ongelmien kanssa. Laitteesta piti tulla suuri menestys, sillä heti julkaisun jälkeen oli nähtävissä, että Samsung oli arvioinut uutuutensa kysynnän alakanttiin. Sitten putosi pommi. Galaxy Note7 -puhelimia alkoi syttyä tuleen käyttäjillä ympäri maailmaa ja Samsung keskeytti tuotteensa myynnin tuoden pian markkinoille uuden erän ja vaihtaen jo myydyt laitteet uusiin. Homma ei kuitenkaan ratkennut tällä, sillä pian myös uuden erän puhelimissa alkoi esiintyä samaa käyttäjille ja ulkopuolisille vaarallista vikaa. Niinpä Samsungin ainoa vaihtoehto oli lopettaa Galaxy Note7:n myynti kokonaan.

Galaxy Note7 -fiasko tullaan muistamaan markkinoilla vielä pitkään. Suomessa se ei totta kai vaikuttanut kuluttajiin, koska laite ei tänne koskaan ehtinyt myyntiin. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että estääkseen asiakkaiden ”pakenemisen” kilpailijoiden leireihin, aikoo Samsung antaa merkittäviä alennuksia kuluttajille seuraavan sukupolven lippulaivoistaan. Näin kertoo muun muassa SamMobile, joka on saanut asiaan vahvistuksen Samsungilta.

Samsungin kampanja on toistaiseksi voimassa ainoastaan Etelä-Koreassa ja toimii seuraavalla tavalla:

  • Galaxy Note7 -laitteensa Galaxy S7- tai Galaxy S7 edge -puhelimeen vaihtaneet kuluttajat
    voivat ottaa osaa ohjelmaan.
  • Vaihto-operaatiossa kuluttajat maksavat noin puolet Galaxy S7:n/Galaxy S7 edgen hinnasta
  • Kun uusi Galaxy S8 tai Galaxy Note8 on julkistettu, palauttavat asiakkaat S7:n takaisin Samsungille ja saavat vastineeksi uuden sukupolven lippulaivan.

Alustavien tietojen mukaan kuluttajien pitää liittyä mukaan kampanjaan marraskuun loppuun mennessä. Osassa lähteitä kerrotaan, että kuluttajien tulisi maksaa yllä mainittu 50 prosenttia Galaxy S7:sta/Galaxy S7 edgestä liittyessään ohjelmaan. Tämä tarkoittaisi sitä, että asiakkaat maksaisivat ennakkoon tulevasta laitteesta, jota he eivät ole vielä nähneet eivätkä siitä mitään tiedä. Vaihto-ohjelman yksityiskohdat tarkentuvat varmasti pian, jos ja kun Samsung käynnistää samankaltaisia kampanjoita muilla markkina-alueilla säilyttääkseen asiakkaat omassa leirissään.