Apple Watch -älykello päivittyi watchOS 3.1 -käyttöjärjestelmään

iPhonen ja iPadin vanavedessä alkuviikolla julkaistun iOS 10.1 -päivityksen lisäksi Apple päivitti myös Apple Watch -älykellonsa. Uusi watchOS 3.1 -päivitys on saatavilla yhtiön koko kellomallistolle aina alkuperäisestä Apple Watchista uusiin Series 1- ja Series 2 -malleihin. Vaikka kyseessä on varsin suuri versiopomppaus suoraan 3.0:sta 3.1:een, sisältää paketti lähinnä virheiden korjauksia.

Päivityksen uudet ominaisuudet liittyvät viesteihin. Kuten iPhonessa iOS 10.1 toi mukanaan mahdollisuuden toistaa uudelleen viestikuplien efektit on sama ominaisuus tuotu myös Apple Watchiin. Lisäksi viestitehosteita voidaan nyt toistaa, vaikka Vähennä liikettä -asetus olisi käytössä iPhonessa.

Bugikorjauksien osalta watchOS 3.1 ratkaisee muun muassa ongelman, jossa Ajastimen loppuunsuorittamisesta saatettiin lähettää ilmoitus kahteen kertaan sekä uusia Series 2 -malleja vaivanneen ongelman, joka esti kelloa latautumasta täyteen. Osa käyttäjistä on kohdannut ongelmia myös Force Touch -kosketuksen kanssa kolmansien osapuolien sovelluksien kanssa. Nyt tämänkin ongelma pitäisi olla historiaa.

Apple Watchin päivitys vaatii sitä, että kellossa akun varaus on vähintään 50 prosenttia ja se on asetettu latautumaan. Lisäksi Apple Watchin sekä iPhonen tulee olla liitettynä WiFi-verkkoon.