Xiaomi viilasi älypuhelimen kehykset minimiin: Mi Mix – katso MKBHD:n video

Kiinalainen Xiaomi pääsee tuoreella älypuhelinjulkistuksellaan lähelle jokaisen teknologiasta kiinnostuneen käyttäjän unelmaa: puhelinta ilman ruutua ympäröiviä kehyksiä. Hiljattain julkistetussa Xiaomi Mi Mix -puhelimessa ei käytännöllisesti katsoen ole kehyksiä laitteen vasemmassa ja oikeassa reunassa sekä ylhäällä. Alhaalla on hieman paksumpi kaistale, johon on upotettuna muun muassa viiden megapikselin etukamera. Mi Mix on valmistajan mukaan konsepti, eli ei varsinaisesti kuluttajille suunnattu tuote. Tästäkin huolimatta se tuodaan myyntiin ainakin valmistajan kotimarkkinoilla Kiinassa marraskuun 4. päivä. Laitteen hinta vaihtelee mallista riippuen 3499 ja 3999 juanissa, eli noin 475 ja 540 eurossa.

Xiaomi Mi Mixissä kaikki huomio kiinnittyy sen näyttöön. Puhelimessa on häkellyttävän näköinen, 6,4 tuuman IPS-kosketusnäyttö, joka on pyöristetty kulmista. Näyttö on tarkkuudeltaan 2040 x 1080 pikseliä, eli se tarjoaa noin 361 pikseliä tuumaa kohden. Kaikkein merkittävin lukema kuitenkin lienee se, että laitteen etuosan pinta-alasta näytön peitossa on huikeat 91,3 prosenttia.

Puhelimen takaosa sekä sivuilla olevat painikkeet on valmistettu keraamista. Puhelimen suunnittelua on ollut johtamassa ranskalainen Philippe Starck. Mitoiltaan Mi Mix on 158,8 x 81,9 x 7,9 millimetriä ja painaa 209 grammaa. Se ei ole siis kooltaan merkittävästi iPhone 7 Plussaa suurempi, vaikka sen näyttö on 0,9 tuumaa kookkaampi. Applen tuore lippulaiva on kooltaan 158,2 x 77,9 x 7,3 millimetriä. Taakse sijoitetun sormenjälkilukijan sekä 16 megapikselin kameran ympärillä on 18 karaatin kullasta tehdyt reunukset, jotka korostavat hienosti muuten mustaa kokonaisuutta.

Erityisen rakenteensa myötä Xiaomi on joutunut keksimään teknisellä puolella uusia ratkaisuja. Esimerkiksi etupuolen etäisyyttä mittaava sensori on jouduttu piilottamaan muiden ohella ja se on korvattu ultraääniteknologialla. Kuuloke käyttää puolestaan piezoelektristä tekniikkaa.

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi Mix

Mi Mixin sisältä löytyy Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, mallista riippuen neljä tai kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa. Sisälle on saatu mahtumaan 4400 milliampeeritunnin akku ja uutuus tukee Qualcommmin tuoreinta Quick Charge 3.0 -pikalatausteknologiaa. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa sekä korkealaatuinen 192Hz / 24-bit DAC-muunnin, joka hivelee äänenlaatua arvostavien käyttäjien korvia.

Laitteen ohjelmisto rakentuu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän pohjalle. Sen päällä on Xiaomin oma MIUI 8 -käyttöliittymä.

1 kommentti

  1. Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta julkaisulta ja jos olisi rahaa heittää uuteen puhelimeen, niin aivan varmasti ostaisin:)

Kommentointi on suljettu!