Samsung haluaa kaikki Note7-puhelimet markkinoilta – uusi päivitys rajoittaa akun varauksen 60%

Galaxy Note7 -tapaus on hankala paitsi Samsungille niin myös kuluttajille sekä ympäröiville ihmisille. Maailmalla on nimittäin vielä suuri määrä kuluttajia, jotka edelleen käyttävät tai ainakin omistavat Galaxy Note7:n. Toisaalta näitä käyttäjiä on helppo ymmärtää: Note7:stä tulee eittämättä jossain vaiheessa eräänlainen keräilykappale. Siitäkin huolimatta on itsekästä pitää puhelin itsellään, koska se voi aiheuttaa vaaratilanteen itselle sekä ympäröiville ihmisille. Käyttäjille on annettu mahdollisuus vaihtaa Note7 esimerkiksi Galaxy S7 edgeen tai palauttaa laite ja saada rahat takaisin.

Alkuviikosta julkaistun raportin mukaan esimerkiksi Euroopassa 33 prosenttia ostajista ei ole toistaiseksi palauttanut Galaxy Note 7:ää pois. Markkinoilla liikkuu siis edelleen merkittävä määrä Galaxy Note 7 -laitteita ja eittämättä osa kuluttajista käyttää puhelintaan eikä säilytä sitä pelkästään laatikossa. Niinpä Samsung ottaa käyttöön uusia aseita taistellakseen ongelmaa vastaan ja varmistaakseen, että kaikki Note7-puhelimet saadaan pois kuluttajien hyppysistä.

Samsung on julkaissut hiljattain lehdistötiedotteen, jossa se kertoo ryhtyvänsä jakelemaan Euroopassa ohjelmistopäivitystä, joka vaikuttaa laitteen akkukestoon. Lokakuun viimeinen päivä julkistettava päivitys tulee vaikuttamaan laiteen akkuun. Se rajoittaa Galaxy Note7:n akun maksimaalisen varauksen 60 prosenttiin. Näin laitteiden akkukesto heikkenee ja samalla se vähentää riskiä siitä, että puhelin räjähtäisi tai syttyisi palamaan.

Uuden päivityksen lisäksi Samsung tule aktiivisesti muistuttamaan Galaxy Note7:n omistajia ilmoitusviesteillä, että laite tulisi vaihtaa toiseen. Yhtiö tulee lisäksi aktiivisesti työskentelemään paikallisten operaattoreiden ja kauppaketjujen kanssa Galaxy Note7:n vaihto-ohjelmaan liittyen.

BGR, Samsung will cripple your Galaxy Note 7 to force you to return it