Applen mobiililaitteista 60 prosenttia käyttää uusinta iOS 10 -versiota

Apple muisti jälleen viimeisimmässä Keynote-esityksessään korostaa sitä, kuinka hyvin yhtiön mobiililaitteita käyttävät asiakkaat päivittävät tuotteidensa ohjelmiston uusimpaan versioon. Yhtiö vertaa yleensä tilannetta Android-käyttöjärjestelmään, jonka osalta uusin versio leviää laitekantaan huomattavasti hitaammin. Tilanne tuntuu edelleen olevan sama, vaikka Google on yrittänyt tehdä parannuksia asiaan. Tällä hetkellä esimerkiksi vuosi sitten julkaistua Android 6.0 Marshmallow -versiota käyttää noin 19 prosenttia aktiivisesta laitekannasta. Uusimman Android 7.0 Nougat -version käyttäjämäärät liikkuvat alle prosentissa.

iOS 10 julkaistiin käyttäjille 13. syyskuuta ja uusi iPhone 7 -mallisto tuotiin myyntiin 16. päivä samaista kuukautta. Applen uusi alusta on levinnyt käyttäjien keskuudessa hyvin, sillä jo 60 prosenttia aktiivisesti Applen mobiilituotteita käyttävistä on asentanut sen laitteeseensa.

Applen kehuskelu ei ole täysin turhaa, sillä kehittäjien kannalta tilanne on ihanteellinen, kun kuluttajien laitteista löytyy mobiilikäyttöjärjestelmän uusin versio. Silloin kehittäjät voivat rauhassa hyödyntää uusimpia API-kirjastoja sekä ominaisuuksia, joita uusin alustaversio tuo mukanaan. Applen puolella 92 prosenttia laitteista on varustettu vähintään iOS 9 -versiolla. Android-puolella tilanne on täysin toinen, kun esimerkiksi kolme vuotta sitten julkistettua Android KitKat -versiota käyttävät edelleen aktiivisesti noin 28 prosenttia kuluttajista.

4 kommenttia

  1. Ei päivitys käytännössä, loppukäyttäjälle ole aina välttämättä paras ratkaisu, kun uusi ios ”työnnetään” myös vanhemmille laitteille. Apple kehuu kovasti päivityslaajuuttaan, mutta kyllä siinä samalla pilataan vanha laitekanta, koska laitteet hidastuvat jopa käyttökelvottomaksi. Saattaa se olla tietysty myös harkittua, jotta saadaan myytyä uutta tilalle, koska vanhat laitteet hidastuvat pilalle. Kyllä toivoisi mielummin laitekohtaisia päivityksiä, joilla myös vanhemmat laitteet toimisivat sujuvasti.

    1. Tuo on osaltaan totta. Jos haluaa pelata varman päälle, niin jättää viimeisimmän päivityksen asentamatta vanhimmille laitteille.

      Olen tosin itse kokeillut iOS 10 -versiota iPhone 5:llä, joka on vanhin sitä tukeva iPhone, niin tuntuu se toimivan kyseisellä luurilla hyvin. Ei ole tullut mielestäni samanlaista ongelmaa kuin iOS9:n ja iPhone 4s:n kanssa… Ei kylläkään ole käyttänyt iPhone 5 + iOS 10 yhdistelmää muutamaa päivää pidempää, mutta sen perusteella iOS 10 toimii iPhone 5:llä hyvin ja sen voi huoletta asentaa kyseiseen puhelimeen. Usein iPhonen viimeisin päivitys on ”pilannut” puhelimen, aivan kuten sanoit.

  2. Minun mielestä se on todella hyvä asia että Apple päivittää kännykät nopeasti uusimpaan versioon!

    1. Tuo nopeus on kyllä Applen suurinvaltti, johon kukaan muu ei ainakaan toistaiseksi pääse. Kun päivitys julkaistaan, tuodaan se kerralla saataville kaikille sitä tukeville laitteille. Ei tarvitse venailla.

Kommentointi on suljettu!