Googlen ajatus nykyaikaisesta ilmoitustaulusta: Jamboard

Ilmoitustaulu on monessa yrityksessä tärkeässä roolissa. Se voi olla keskeisellä paikalla kahvihuonetta, josta kaikki näkevät viimeisimmät uutiset ja ilmoitukset. Toisaalta sitä voidaan käyttää kokouksissa ideoiden kokoamiseen. Juurikin tähän käyttöön Google tähtää uuden tuotteensa, joka kantaa nimeä Jamboard. Se on suuri 55 tuumainen 4K-näyttö, joka on varustettu rullilla helppoa liikutettavuutta ajatellen sekä työkaluilla, joilla taululle voidaan kirjoittaa sekä sen sisältöä pyyhkiä (toimivat ilman akkua). Pakettia täydentävät HD-kamera, kaiuttimet ja sisäänrakennettu WiFi-yhteys.

Tekniikka ei Googlen uudessa Jamboardissa ole kuitenkaan sen keskeisin juttu. Idea kokonaisuudessa on se, että Jamboard integroituu likimain kaikkiin Googlen palveluihin: Drive, Docks, Sheets ja Slides. Sillä pääsee totta kai myös verkkoon, josta taululle voi hakea esimerkiksi kuvan tai muuta informaatiota.

Jamboard toimii loistavana yhdistävänä tekijänä kokouksessa, sillä kaikki pystyvät ottamaan osaa sen sisältöön omalla laitteellaan. Taululle koottu kokonaisuus tallentuu Google Drive -palveluun ja näin siihen on mahdollista päästä käsiksi missä ja milloin vain.

Google Jamboard saapuu myyntiin jossain vaiheessa vuoden 2017 aikana. Sen hinta on 6000 dollaria, joten se on selkeästi suunnattu yrityksille.

Google, Jamboard — the whiteboard, reimagined for collaboration in the cloud