Huawei Mate 9 -älypuhelin julkistettiin

Kovassa nousukiidossa niin maailmalla kuin Suomessakin oleva Huawei on esitellyt kuluneella viikolla Mate-tuoteperheensä tuoreimman lippulaivan. Kyseessä on kiinalaisvalmistajan Phablet-kokoluokan mobiilituotteisiin keskittyvä mallisarja ja perheen uusin jäsen on suora seuraaja Mate 8:lle, kantaen näin odotetusti nimeä Mate 9. Uutuudessa on metallinen rakenne ja se suuntautuu Huawein omien sanojensa mukaan erityisesti B2B-sektorin käyttäjille. Kyseessä on valmistajan mukaan nopea ja suorituskykyinen kokonaisuus, joka pyrkii parantamaan älypuhelinkokemusta jokaisella osa-alueella.

Aloitimme HUAWEI Mate 9:n suunnittelun yksinkertaisesta kysymyksestä, kuinka voimme parantaa älypuhelinkokemuksen jokaista osa-aluetta”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu. “Tiedämme, että tämän päivän business-käyttäjät olettavat, että heidän puhelimensa on nopea ja funktionaalinen. He arvostavat myös ylellistä muotoilua ja intuitiivisia ominaisuuksia. Niinpä loimme kaksi uutta laitetta, jotka edustavat tekniikka- ja ohjelmistopuolen huippua.

Huawei Mate 9

Uuden Mate 9:n keskiössä on käyttäjäkokemus, kertoo Huawei lehdistötiedotteessaan. Siitä löytyy Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, jonka päällä lepää kiinalaisvalmistajan oman EMUI-käyttöliittymän uusi 5.0-versio. Kokonaisuuden kehutaan yhdistävän Linuxia entistäkin tarkemmin ja esteettisemmin funktionaalisemman käyttökokemuksen luomiseksi.

Mate 9:ssä on algoritmi, joka oppii tunnistamaan käyttäjänsä tyypillisimmät puhelimen käyttötavat ja tuo suosituimmat applikaatiot käytettäväksi automaattisesti. Samalla käyttöliittymä vähentää puhelimen käyttöeroosiota ja tehostaa laitteen suorituskykyä. EMUI 5.0 -käyttöliittymän ansiosta puolet puhelimen toiminnoista on kahden klikkauksen päässä.

Uusi käyttöliittymä pyrkii pitämään laitteen sutjakkaana myös käyttökuukausien kartuttua. Puhelimen esittelytilaisuudessa Huawei vertasi laitteensa suorituskykyä Samsung Galaxy S7 edgeen, joita molempia oli käytetty 16 kuukauden ajan. Huawein uusien algoritmien ansiosta oli Mate 9 testissä huimat 80 prosenttia nopeampi, kuin Samsungin nykyinen lippulaiva reippaan vuoden käytön jälkeen. Se, miten hyvin lupaus toteutuu käytännössä jää nähtäväksi.

Puhelimen sisälle Huawei on istuttanut oman Kirin 960 -järjestelmäpiirin (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53), Mali-G71 MP8 -garfiikkaohjaimen sekä neljä gigatavua käyttömuistia. Yhdistelmä jättää Huawein mukaan taakseen Qualcommin Snapdragon 821– ja Samsungin Exynos 8890 -sarjan siruilla varustetut puhelimet. Itse asiassa Huawei kehuu piiriään markkinoiden tehokkaimmaksi älypuhelimessa olevaksi prosessoriksi (Geekbench 4 -testiin perustuen).

Uutukaisen toimintojen hallinta tapahtuu 0,1 tuumaa edeltäjäänsä pienemmältä, aavistuksen kaarevalta 5,9 tuuman ruudulta, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Puhelimen takana on Leican kanssa toteutettu kameraratkaisu, jossa yhdistyvät 20 monokromi- ja 12 megapikselin RGB-sensorit. Pakettiin kuuluvat optinen kuvanvakain, laser-tarkennus ja kaksivärinen LED-kaksoissalama. Taakse on myös sijoitettu Android-puhelimille tyypilliseen tapaan sormenjälkitunnistin.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9:n muita ominaisuuksia ovat 4G LTE, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, GLONASS, NFC, infrapuna, stereo-kaiuttimet, kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen toimii myös muistikorttipaikkana), 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, kahdeksan megapikselin etukamera, 4000 mAh:n akku SuperCharge-pikalatauksella (50 prosenttia edeltäjäänsä nopeampi), USB Type-C -portti ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Huawei ei paljastanut toistaiseksi, milloin laite saapuu myyntiin Suomessa ja paljonko sen hinta on tänne saapuessaan. Yhtiö lupaa kuitenkin julkistaa tiedot pian.

XDA Developers, Huawei Mate 9 is official with 5.9″ FHD display, Kirin 960 SoC, and 4GB of RAM