Samsung: 85% Galaxy Note7 -puhelimista palautettu takaisin Yhdysvalloissa

Korealainen Samsung on yrittänyt kaikin mahdollisin keinoin saada kuluttajia palauttamaan Galaxy Note7 -puhelimensa, koska laitteen käyttö ei ole turvallista. Sen tarkemmin tilannetta kertaamatta useimmat tietänevät mistä on kyse. Kyseessä on siis tilanne, jossa Samsung joutui vetämään kokonaan pois markkinoilta elokuussa julkistetun Galaxy Note7:n. Kaikki tämä johtui siitä, ettei yhtiö pystynyt paikantamaan sekä korjaamaan tarpeeksi nopeasti vikaa, joka aiheutti laitteen syttymisen tuleen. Nyt puhelinta ei saa esimerkiksi kuljettaa useiden lentoyhtiöiden lentokoneissa tai käyttää monissa muissakaan paikoissa palovaaran takia. Samsung onkin tehnyt aktiivisesti yhteistyötä operaattoreiden sekä elektroniikkaketjujen kanssa, jotta kaikki Note7-puhelimet saataisiin markkinoilta pois.

Pian Samsung tulee ottamaan käyttöön uuden keinon, jolla viimeisetkin asiakkaat vaihtaisivat puhelimen toiseen tai purkaisivat kaupan kokonaan. Yhtiö aloittaa nimittäin ohjelmistopäivityksen jakelun, jonka jälkeen puhelin rajoittaa automaattisesti akun maksimaalisen varauksen 60 prosenttiin latauksen aikana. Tämä heikentää akkukestoa ja vähentää riskiä laitteen syttymisestä tuleen. Samalla puhelin tulee muistuttamaan käyttäjää joka latauksella, että Galaxy Note7 tulisi viedä takaisin liikkeeseen.

Nyt Samsung kertoo, että Yhdysvalloissa myydyistä Galaxy Note 7 -puhelimista 85 prosenttia on vaihdettu toiseen Samsungin puhelimeen tai palautettu. Samsungin mukaan suurin osa kuluttajista on päätynyt toiseen Samsungin älypuhelimeen. Näin korealaisvalmistaja antaa ainakin ymmärtää, ettei kovinkaan merkittävä määrä asiakkaista olisi valunut kilpaileviin leireihin.

Luonnollisesti on selvää, ettei Samsung tule markkinoita kokonaan ”puhtaaksi” Galaxy Note7 -laitteista saamaan. Niillä, joilla on varaa ottaa takkiin lähes 1000 dollarin tappio saattavat pitää puhelimen itsellään tulevaisuutta ja mahdollista keräilyarvoa ajatellen.

Suomessahan Galaxy Note7 ei koskaan ehtinyt saapumaan kauppoihin, mutta sattuiko kukaan tilaamaan puhelinta esimerkiksi ulkomailta ja saamaan sen käsiinsä? Löytyykö lukijoistamme yhtään Galaxy Note7:n omistajaa?

GSM Arena, Samsung says 85% of all faulty Galaxy Note7 units in US have been exchanged/returned