Tältäkö näyttää Nokia-brändillä varustettu Android Nougat -älypuhelin?

Tulevasta Nokia-nimeä kantavasta älypuhelimesta on levinnyt nettiin uusia tietoja, nyt renderöintien kera. Kyseessä on MobiiliBlogissakin muutamaan otteeseen käsittelyssä ollut D1C-koodinimellinen laite, jonka lopullisesta olemuksesta on hieman epäselvyyttä. Huhuissa on nimittäin liikkunut tietoja, että kyseessä voisi olla alkuperäisen huhun mukaan älypuhelimen sijaan tabletti. Näin kertoo GFXBenchin tietokanta, jossa Nokia D1C:n näyttökooksi on listattu 13,8 tuumaa ja tarkkuudeksi 1920 x 1080 pikseliä. Niinpä tässä artikkelissa esiintyvät kuvat kannattaa ottaa vastaan suurella varauksella. Joka tapauksella oikeudet Nokian nimeen mobiililaitteisiin ostaneen kotimaisen HMD global Oy:n on huhuttu julkistavan 2016/Q4 – 2017/Q1 aikana useampikin Android-pohjainen älypuhelin. Niinpä ei ole oikeastaan ole väliä, onko kuvissa D1C vai jonkin muun tulevan laitteen renderöintikuva, jos ne vain ovat aitoja.

Sen sijaan, että keskittysimme laitteen nimeen, niin tarkastellaan itse renderöintejä tarkemmin. Niistä nähdän, että yleisessä muotokielessä on jotain tuttua Nokia N9:stä. Puhelimessa on selvästikin kaksi kapasitiivista painiketta muutama fyysinen painike sivureunassa.

Mielenkiintoista kuvissa on se, että niiden perusteella kultaisessa väriversiossa olisi takana kameran lisäksi sormenjälkilukija. Mustasta ja valkoisesta kyseistä ominaisuutta ei puolestaan löytyisi. Lisäksi kotipainike vaikuttaisi kultaisessa versiossa fyysiseltä, kun se selvästikin on valkoisessa ja mustassa mallissa kapasitiivinen muiden näytön alla olevien painikkeiden kanssa.

Kuvissa esiintyvien laitteiden erot voisivat viitata myös siihen, että edessämme on koko Nokian tuleva uusi älypuhelinmallisto eri versioineen. Itse kuvat näyttävät varsin ”karuilta”, mutta koska ne tulevat kiinalaisesta Weibo-palvelusta, jonka kautta on vuosien saatossa vuodettu verkkoon paljon aitoa tietoa tulevista laitteista päätin niistä uutisoida. Niinpä tässä saattaa olla esimakua siitä, miltä HMD global Oy:n tulevat Nokia-puhelimet näyttävät. Saattaa nimittäin olla, että jollain on laitteet käsissään, mutta tunnistautumisen pelossa on luonut niistä rederöintikuvat varsinaisten livekuvien sijaan.

3 kommenttia

  1. Missä tuo kultaisen version sormenjälkilukija sijaitsee, kun en itse sitä kuvista löydä?

    1. Edessä näyttäisi olevan samassa kotipainikkeen kanssa

      1. Niin, oisko tuo sittenkin tuossa kotipainikkeessa. Sekin mahdollista. Voi olla myös tuossa kameran alla, takana, joka on yleinen paikka Android-puhelimissa.

Kommentointi on suljettu!