Modulaarinen Moto Z -älypuhelinsarja myynyt miljoona kappaletta

Vuonna 2014 kiinalainen Lenovo osti hakukonemahti Googlelta Motorolan matkapuhelinliiketoiminnan. Sen jälkeen Motorolan nimi on hiljalleen jätetty pois tuotteista, mutta mukana tullut Moto-brändi on säilytetty ja nostettu tuoreimpien uutisten valossa nousujohteiseen kukoistukseen. Kiinalaisvalmistaja nimittäin kertoo, että sen kesäkuussa julkistettu Moto Z -mallisto on myynyt jo miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti.

Miljoonan kappaleen myyntilukuihin ei viimeisten vuosien aikana ole Moto-mallistossa totuttu, etenkään lippulaivatuotteiden kanssa. Moto Z sekä kestävämmällä rakenteella, tehokkaammalla akulla ja tarkemmalla kameralla varustettu Moto Z Force saapuivat kesällä myyntiin yksinoikeudella Yhdysvalloissa Verizon-operaattorille. Maailmanlaajuisesti Moto Z saapui myyntiin vasta syyskuussa ja nykyiseltään sen löytää myös kotimaisten jälleenmyyjien hyllyistä. Hintaa puhelimella on Suomessa noin 700 euroa.

Moto Mods

Lenovo laajensi nyt miljoonan myynyttä puhelinmallistoaan hieman edullisemmalla Moto Z Play -variantilla syyskuussa. Se on keskitason tekniikalla varustettu älypuhelin, joka tukee kuitenkin koko mallisarjan suurinta vahvuutta Moto Z:n ja Moto Z Forcen tavoin, eli vaihdettavia Moto Mods -lisäosia. Suomessa Moto Z Play kustantaa noin 450 euroa.

Kaikki Moto Z -sarjan puhelimet ovat niin sanotusti modulaarisia. Niiden takakuoret kiinnittyvät puhelimeen vahvoilla magneeteilla ja yhdistyvät kontaktipinneihin. Niinpä niiden avulla pystyy paitsi vaihtamaan laitteen visuaalista ilmettä niin tuomaan puhelimeen kokonaan uusia ominaisuuksia. Kokonaisuus on rakennettu esimerkiksi LG G5:n modulaarista rakennetta yksinkertaisemmaksi, koska laitetta ei tarvitse sammuttaa ja akkua irroittaa joka kerta kun puhelimeen vaihdetaan uusi moduuli.

hasselblad, Moto Z Play

Tällä hetkellä Moto Z -puhelimille on saatavilla ainakin neljä erilaista takakuorta, jotka laajentavat laitteiden ominaisuuksia. Näihin kuuluvat 2200 milliampeeritunnin lisäakun sisältävä Incipio offGRID Power Pack (79 €) sekä äänimaailmaa parantava JBL SoundBoost -kaiutin (99€), jossa on kaksi 27 millimetrin kolmen watin kaiutinta, 1000 mAh:n akku sekä jalusta elokuvien katselua ajatellen. Kolmas Moto Mods -lisäosa on Insta-Share Projector -projektori (299€), joka heijastaa puhelimen ruudulla olevan kuvan seinälle tai kunnolliselle valkokankaalle aina 70 tuumaan asti 480p-tarkkuudella. Viimeisin ja uusin moduuli on Hasselblad True Zoom (299€), joka tuo puhelimeen kokonaan uuden kameran 10x optisella zoomilla sekä xenon salamalla.

Phone Arena, Lenovo celebrates 1 million Motorola Moto Z units sold globally