Video: tällaista älykelloa Nokia suunnitteli – Microsoft peruutti projektin

Suomalaisen Nokian älykellosta on liikkunut verkossa tietoja aina silloin tällöin. Nyt kyseisestä tuotteesta saadaan toistaiseksi ehkä suurin todiste, sillä kellosta on levinnyt verkkoon video, jossa Nokian ranteeseen suunnattua älylaitetta esitellään ensimmäistä kertaa kunnolla koko maailmalle.

Nokian älykello tunnetaan koodinimellä Moonraker. Ulkoisesti kyseessä olisi sellaisenaan ollut melkoisen perinteisen näköinen älykello. Allekijoittaneelle se tuo mustassa värissä hyvin vahvasti mieleen ensimmäinen Android Wear -pohjaisen älykello, eli LG G Watchin. Muodot ja rakenne ovat hyvin samankaltaisia.

Videolla nähdään, että Nokia Moonrakeri UI perustuisi eleliikkeisiin, kuten erilaisiin pyyhkäisyihin. Videon perusteella näytöllä vaikuttaisi näkyvän kellonaika jatkuvasti, toisi kuin vaikkapa Apple Watchissa, jossa aika ja muut tiedot näytetään vasta kun käyttäjä kääntää ranteensa katsoakseen kellonaikaa.

Nokia Moonrakerin pohjalla lepäävästä käyttöjärjestelmästä ei ole toistaiseksi tietoa. Joka tapauksessa prototyypissä ovat ainakin sellaiset ominaisuudet, kuten puhelut, viestit, sähköposti, musiikkisoitin ja askelmittari. Pakettiin vaikuttaisi kuuluneen myös My Phone -ominaisuus, jolla olisi ollut mahdollista lähettää äänimerkki puhelimeen. Käyttöliittymä itsessään näyttää toimivan hyvin sujuvasti, joten Nokia Moonrakerin kehitys oli todennäköisesti jo hyvin pitkällä.

Jo kesällä verkkoon levisi kuvia Nokia Moonraker -kellosta. Tuolloin näimme laitteen kuvien muodossa ja useissa eri väreissä. Kyseessä on siis mitä ilmeisimmin aito vuoto ja laite, jota Nokia on kehittänyt, mutta Microsoft päätynyt lopettamaan sen kun se sai kaupat päätökseen ja osti Nokialta käytännössä koko yhtiön matkapuhelinliiketoiminnan.

NPU, Nokia Moonraker Smartwatch Hands-on video reveals all that you wanted to know