Huawei: olemme myyneet yli 9 miljoonaa P9-puhelinta

Kiinalaisen Huawein myynti on tällä hetkellä niin kovassa nousussa, että yhtiö saattaa hyvinkin pian ohittaa Applen ja nousta maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi kappalemäärissä mitattuna. Suomessa yhtiö on erittäin hyvässä vedossa ja erityisesti Honor-malliston laitteet käyvät hyvin kaupaksi ja sellaiset nimet kuten Honor 7, Honor 7 Lite ja nyt myös Honor 8 ovat keikkuneet jokaisen paikallisten operaattorin myyntilistan kymmenen parhaan joukossa.

Suomessa Huawein lippulaivamallisto ei ole myynyt ainakaan operaattoreiden myyntilistoja katsomalla kovinkaan mahtavasti. Nykyisen lippulaivansa, P9:n, Huawei esitteli maailmalle huhtikuun alussa ja toi sen muun muassa Suomessa kauppoihin 29. huhtikuuta. Nyt yhtiö ilmoittaa, että se myynyt reiluissa puolessa vuodessa yli yhdeksän miljoonaa Huawei P9 -puhelinta. Myynti vaikuttaisi olevan nousujohteessa, sillä vielä syyskuussa myyntiluku P9:n osalta pyöri kuuden miljoonaa paikkeilla. Yhtiö on siis saanut viimeisen parin kuukauden aikana kaupaksi kaksi miljoonaa puhelinta.

Metallirakenteinen Huawei P9 rakentuu 5,2 tuuman full hd -kosketusnäytön varaan, josta hallitaan Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää. Puhelimen sisällä on yhtiön oma Kirin 955 -siru (4 x 2.5 GHz A72 + 4 x 1.8 GHz A53), 32 (3GB RAM) tai 64 (4GB RAM) gigatavua tallennustilaa, 4G LTE ja 3000 milliampeeritunnin akku. Huawei P9:n takaa löytyy sormenjälkilukijan lisäksi kaksi kameraa: 12 megapikselin RGB- ja 12 megapikselin monokromisensori.

PLAYfuldroid, 9,000,000 Huawei P9 has been sold globally since its launch