Android Nougat -pohjainen HTC Bolt julki Yhdysvalloissa- Eurooppaan HTC 10 evo -nimellä?

Taiwanilainen HTC on esitellyt markkinoille uuden puhelimen, joka on nimeltään HTC Bolt. Kyseessä on Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu Android 7.0 Nougat -pohjainen älypuhelin, jota markkinoidaan teleoperaattori Sprintin nopeimpana puhelimena mitä tulee LTE-yhteyksiin pikajuoksia Usain Boltin voimin. Puhelimen saa itselleen kytkysopimuksella sekä 600 dollarin kertamaksulla.

HTC Bolt noudattelee ulkoisesti HTC 10 -mallin muotoja. Siinä on metallinen unibody-rakenne, joka täyttää IP57-suojaluokituksen vaatimukset. Se on näin suojattu vesiroiskeilta sekä pölyltä.

Puhelimen etupuolella loistaa 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttö, jota suojaa Gorilla 5 -lasi. Näyttöteknologiana on Super LCD 3. Etupaneelista löytyy kahdeksan megapikselin kamera f/2.4-aukolla.

HTC Bolt, HTC 10 evo

Boltin taakse HTC on sijoittanut 16 megapikselin optisella kuvanvakaimella, PDAF-lasertarkennuksella varustetun kameran, jossa aukkosuhde on f/2.0. Se tukee 4K-videokuvausta sekä hidastusvideoita 120fps:n nopeudella ja 720p-tarkkuudella. Kameralla pystyy kuvaamaan myös RAW-kuvia.

Laitteen sydän on Snapdragon 810 -siru, jonka tukena on kolme gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa löytyy 32 gigatavua, jota voidaan laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelimessa on USB Type-C -portti, jota käytetään latauksen lisäksi kaikkeen muuhun johdon vaativaan toimintaan. Bolt nimittäin liittyy niiden puhelimien joukkoon, joista ei löydy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Akku on kapasiteetiltaan 3200 mAh:ta ja se tukee  Quick Charge 2.0 -pikalatausta.

Toistaiseksi Bolt on, kuten todettua, Sprint-operaattorin yksinoikeus Yhdysvalloissa. Huhut kuitenkin kertovat, että laite on tulossa myyntiin muun muassa Euroopassa. Näin ovat vihjailleet Twitterissä ainakin @evleaks sekä @LlabTooFer, joiden mukaan puhelimen nimi Yhdysvaltojen ulkopuolella olisi HTC 10 evo. Millaisella aikataululla laite saapuu mahdollisesti vanhalle mantereelle ei toistaiseksi ole minkäänlaista arviota.