Yepzon-paikannuslaitteilla parannat turvallisuutta sekä pidät huolen tavaroista ja lähimmäisistä

Paikannuslaitteista olemme uutisoineet MobiiliBlogissa muutamia kertoja. Niissä kyseessä on kuitenkin yleensä ollut siitä, että esimerkiksi avaimiin kiinnitetyllä laitteella on pystytty paikantamaan esimerkiksi sohvan väliin tippunut avainnippu älypuhelimen kantaman sisällä äänimerkkiä käyttäen. Niillä on ollut myös mahdollista nähdä tavaraan kiinnitetyn tuotteen viimeisin sijainti, kun se on ”tipahtanut” puhelimen kantaman sisältä.

Nyt tarjolla olisi kuitenkin selkeästi monipuolisempi laite tai laitteita, joilla esimerkiksi voi hyvin paikantaa varastetun auton, luoda lisäturvaa lapselle tai vanhukselle sekä seurata esimerkiksi perheen karkailevan koiran sijaintia. Kyseessä on kotimaisen Yepzonin tuotesarja, joka koostuu Freedom– ja One-malleista, joiden perusidea on sama, eli paikantaminen, mutta soveltuvat käyttötarkoitukseltaan hieman erilaiseen käyttöön. Molemmat ovat paikannuslaitteita, toimien kaikkialla missä GSM-verkkokin ja ne voi pienen kokonsa ansiosta sijoittaa käytännössä mihin tahansa.

Tuotteensa Yepzon on rakentanut niin, ettei käyttäjän tarvitse asentaa niihin erillistä SIM-korttia. Esimerkiksi Freedom-malli käyttää M2M pinta-asennettavaa SIM-liittymää (ei voida vaihtaa). Tästä aiheutuu luonnollisesti pieniä kuluja, koska sisäänrakennettu SIM-korttia käytetään datayhteyteen (toimii ilman lisäkustannuksia EU:ssa, Venäjällä ja USA:ssa), jonka avulla paikkatiedot voidaan lähettää Yepzonin älypuhelinsovellukseen. Valmistaja antaa ilmaiseksi tuotteen (ainakin One-mallin kohdalla) mukana 5 megatavua käyttödataa, joka riittää arviolta kuukaudeksi. Toisin sanoen tuotteiden käyttö maksaa kuukaudessa noin neljä euroa.

Yepzon Freedom

Yepzon Freedom

Ensimmäinen Yepzonin tuote on tarkoitettu oman tai toisen perheenjäsenen turvallisuuden lisäämiseen. Kyseessä Yepzon Freedom, jota markkinoidaan henkilökohtaisena turvatuotteena. Freedom hyödyntää viimeisintä paikannusteknologiaa ja se on suunniteltu kaikkiin arjen tilanteisiin. Se eroaa seuraavaksi esiteltävästä tuotteesta siinä, että Freedom sisältää niin kutsutun hätäpainikkeen, jota painamalla käyttäjän tarkat paikkatiedot saadaan sekunneissa hyödyntämällä WiFi:ä, 3G:tä sekä GPS:ää. Näin käyttäjä voi kertoa esimerkiksi läheisilleen, että kaikki ei ole hyvin ja samalla jakaa oman sijaintinsa. Mukana on myös ihan perinteinen hälytintoiminto, jota voi käyttää julkisella paikalla, jos joutuu esimerkiksi varkaan uhriksi. Akkukestoksi luvataan 4-7 päivää (asetuksista riippuen jopa kuukausia).

Freedom on Yepzonin toinen tuote ja sen toimitukset käynnistyvät marraskuun aikana. Sen virallinen suositushinta on 149 euroa.

Yepzon One

Yepzon One

Yhtiön toinen tuote on Yepzon One, joka on suunniteltu pitämään erityisesti lemmikkieläimet, pienet lapset ja tavarat tallessa hyödyntämällä GSM-verkkoa sekä GPS-paikannusta. Siinä on perusasetuksilla muutaman viikon akkukesto, mutta niitä säätämällä se voidaan nostaa jopa kuukauteen. Paikantimen voi sijoittaa esimerkiksi auton takakonttiin, jolloin varkauden tapahtuessa käyttäjä voi seurata auton sijaintia älypuhelimellaan ja raportoida niistä poliisille. Allekirjoittanut voisi nähdä Yepzon Onen juurikin tällaisessa käytössä.

Onella on myös helppo seurata lasten ja lemmikkien liikkeitä. Tässä käytössä paikantimen käyttöturvallisuutta parantaa se, ettei Yepzon One sisällä painikkeita eikä sitä voi mitenkään sammuttaa. Näin sen voi kiinnittää luottavaisin mielin esimerkiksi ekaluokkalaisen reppuun tai koiran kaulapantaan ja tarkistaa tarvittaessa vaikkapa lapsensa sijainnin, jos koululaista ei ala kuulua kotiin sovittuna aikana.

Yepzon Onen suositushinta on 97 euroa.

Yepzon, virallinen verkkosivusto

1 kommentti

  1. Kuinka hyvin se One paikansi sieltä auton takakontista?

Kommentointi on suljettu!