Applelta ”Designed by Apple in California” -kuvakirja yhtiön tuotteista ja muotoilusta

Ohjelmisto- ja laitevalmistaja Apple on tunnettu jo vuosia yhtiönä, joka panostaa erityisen paljon tuotteidensa muotoiluun ja materiaaleihin. Yhtiöllä on takanaan useita loistelijaita tuotteita muun muassa tietokoneiden, musiikkisoittimien ja älypuhelimien saralla. Nyt Apple onkin julkaissut kirjan nimeltään ”Designed by Apple in California”, joka kokoaa yhteen kuvakirjaan valmistajan tuotteita 20 vuoden ajalta.

Uusi kirja kunnioittaa vuonna 2011 kuollutta Steve Jobsia ja esittelee Apple tuotteita ja niiden muotoilua ensimmäisestä iMac-tietokoneesta iPad Pron kanssa käytettävään Apple Pencil kynään asti.

Steve Jobsin motivaationa toimi aito halu tehdä kuluttajille jotain mahtavaa. Tämä säilyy edelleen meidän ideologiana ja päämääränä Applella myös tulevaisuudessa”, kommentoi kirjan julkistusta Applen muotoiluvastaava Jony Ive.

Apple-kirja
Apple, Designed by Apple in California
Kirjan kuvat on ottanut Andrew Zuckerman. Mukana on kaikkiaan 450 kuvaa niin itse muotoiluprosessista kuin valmiista tuotteista. ”Designed by Apple in California” on saatavilla kahdessa koossa: pienenä (10.20” x 12.75”) ja suurena (13” x 16.25”). Pienemmän kirjan saa itselleen 199 dollarilla, kun suurempi versio maksaa 299 dollaria.

Toistaiseksi ”Designed by Apple in California” -kirja ei ole ikävä kyllä tulossa Suomeen. Se on nimittäin ainakin näin aluksi saatavilla ainoastaan Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Hong Kongissa, Japanissa, Koreassa, Taiwanissa, Iso-Britanniassa sekä tietenkin Yhdysvalloissa Applen verkkokaupan kautta. Se on myynnissä myös muutamissa yhtiön omissa myymälöissä. Aika näyttää, nähdäänkö kirjaa koskaan virallisesti Suomessa vai joutuvatko sen haluavat hankkimaan teoksen niin sanotusti kiertotietä.