OnePlus 3T: lisää tehoa ja suurempi akku

OnePlus 3T Gunmetal -harmaa

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja, OnePlus, esitteli kuluneella viikolla markkinoille odotetusti uuden puhelimen, joka on päivitetty versio yhtiön kesällä julkistamasta OnePlus 3 -mallista. Kyseessä on valmistajan tapa pitää kiinni omasta ”Never Settle” -mantrasta, joka tarkoittaa, että OnePlus haluaa aina tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen tekniikan sekä käyttökokemuksen. Uusi OnePlus 3T -nimeä kantava laite saapuu Suomessa myyntiin 28. marraskuuta 64 ja 128 gigatavun versioina, joiden hinnat ovat 439 ja 479 euroa. Jos kuitenkin asuu Helsingissa, on uutukainen mahdollista saada käsiinsä jo 22.11, jolloin Elisa ja OnePlus järjestävät pienimuotoisen tilaisuuden Elisa Kulma -myymälässä kello 17-20, jolloin myynnissä on 500 kappaleen erä 3T-puhelimia.

Suomalaisten kiinnostus OnePlussaa kohtaan on ylittänyt villeimmätkin odotuksemme. Elisa on selvästi ollut suomalaisille tuttu kumppani, johon luotetaan ja olemmekin saaneet paljon uutta kokemusta etenkin verkkokaupan ulkopuolelta. Haluamme kiittää suomalaisia fanejamme yhdessä Elisan kanssa tuomalla puhelimet myyntiin jo ensi tiistain fanitapahtumassa ennen varsinaisen myynnin aloitusta Euroopassa”, kertoo liiketoiminnan kehitysjohtaja Juha Rytkönen OnePlussalta.

OnePlus 3 Gunmetal -harmaa ja Sodt Gold -kulta

OnePlus 3T tarjoaa täysin saman designin kuin edeltäjänsäkin, eli se rakentuu metallista ja on mitoiltaan 152,7 x 74,7 x 7,35 millimetriä ja painaa 158 grammaa. Värivaihtoehdot ovat hieman muuttuneet ja uusi 3T-malli on saatavilla Soft Gold -kultaisena sekä 128 GB:n malli myös Gunmetal-harmaana.

Puhelimen sisältä löytyy uusi Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri (Kryo: 2x 2.35 GHz, 2x 1.6 GHz), joka tukena on kuusi gigatavua käyttömuistia. Uusi siru parantaa kiinalaisvalmistajan mukaan energiatehokkuutta sekä nopeuttaa puhelinta keskeisillä osa-alueilla. Sisälle OnePlus 3T:n on saatu edeltäjäänsä 400 milliampeerituntia tehokkaampi 3400 mAh:n akku, joka yhdessä Dash-pikalatauksen kanssa tarjoaa päivän akkukeston ainoastaan 30 minuutin latauksella, lupaa OnePlus.

Kosketusnäytön koko ja sen teknologia ovat säilyneet ennallaan. OnePlus 3T tarjoaa tällä osa-alueella 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin Optic AMOLED -kosketusnäytön sekä sen suojaksi Gorilla 4 -lasin.

OnePlus 3 T:n viimeinen uudistus OnePlus 3:een nähden löytyy kuvauspuolelta. Takana on edelleen sama 16 megapikselin kamera (Sony IMX 298) automaattitarkennuksella, f/2.0-aukolla sekä 4K-videokuvauksella. Etupuolen kahdeksan megapikselin kuvausväline on sen sijaan vaihtunut 16 megapikselin malliin (Samsung 3P8SP).

Uutuuden muihin keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, sormenjälkilukija ja USB Type-C -portti. Lisäksi OnePlus 3T sisältää esikuvansa tavoin kaksi nano-SIM-korttipaikkaa. Muistikorttipaikkaa OnePlus 3T ei sisällä.

Ohjelmiston tehtävää hoitaa OxygenOS 3.5 -alusta, jonka pohjana toimii Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Kiinalaisvalmistaja on tutusti muokannut Androidia ”hellästi” tuoden siihen lähinnä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat oman laitteen entistäkin paremman sekä laajemman kustomoinnin. Käyttäjä pystyy esimerkiksi suurentamaan ja pienentämään ruudun kuvakkeita sekä muokkaamaan koko järjestelmän ilmettä teemoilla.