Huaweilta Mate 9 Lite -älypuhelin

Kiinalainen Huawei on esitellyt kaikessa hiljaisuudessaan uuden älypuhelimen, joka liittyy mukaan muutamia viikkoja sitten julkistettuun Mate 9 -tuoteperheeseen. Uutuus kantaa nimeä Mate 9 Lite ja on kuten nimestäkin voi jo päätellä edullisemman luokan versio Mate 9 -mallista. Toistaiseksi on epäselvää, milloin laite nähdään kaupoissa, millä hinnalla ja mitkä ovat sen lopulliset markkina-alueet.

Uutuudessa on esikuvaansa pienempi, kaareva (2.5D) 5,5 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Metallista rakentuva Mate 9 Lite on kooltaan 150,9 x 76,2 x 8,2 millimetriä ja se painaa 162 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat harmaa, hopea sekä kultainen.

Ohjelmiston osalta Mate 9 Lite ottaa askeleen taaksepäin Mate 9:stä, jossa on Android 7.0 Nougat– alusta. Uudessa Lite-variantissa on vanhempi Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Käyttöliittymänä toimii tuttuun tyyliin valmistajan oma EMUI, versiona tällä kertaaa 4.1.

Mate 9 Liten sydämenä toimii kiinalaisyhtiön oma Kirin 655 -järjestelmäpiiri (4×2.1GHz + 4×1.7GHz), jonka toimintaa tukee kolme (32 gigatavun malli) tai neljä (64 gigatavun malli) RAM-käyttömuistia. Puhelimen muita keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.1, sormenjälkilukija ja 3340 milliampeeritunnin akku.

Esikuvansa tavoin Mate 9 Liten takaa löytyy kaksi kameraa. Mate 9:ssä ne ovat 20 ja 12 megapikseliä, kun Litessä on 12 ja 2 megapikselin kamerat. Tällä kertaa vaikuttaisi myös siltä, ettei Leica ole ollut mukana kameran kehityksessä. Puhelimen 12 megapikselin pääkamerassa on 1,25 mikrometrin kokoiset pikselit ja automaattitarkennus, joka toimii parhaimmillaan 0,3 sekunnin nopeudella. Mukana oleva 2 megapikselin kamera kuvaa etäisyyttä, joka yhdistettynä pääkameran kanssa mahdollistaa tyylikkään syvyysefektin. Etupaneelissa Mate 9 Litessä on 8 megapikselin kamera.