Apple korjailee satunnaisesti sammuilevia iPhone 6s -puhelimia

Kirjoitin reilu viikko sitten omasta kokemuksestani, jossa Apple korjasi takuun osalta umpeutuneen iPhone 6s -puhelimen ilman ongelmia virhevastuuseen vedoten. Kyseisessä yksilössä ongelmana oli satunnainen sammuileminen, jota esiintyi yleensä ulkona, vaikka ilma ei edes ollut erityisen kylmä (0-5c) ja akkuakin oli jäljellä useampi kymmenen prosenttia.

Kyseessä vaikuttaisi olevan laajempi ongelma, joka vaivaa osaa vuoden 2015 syys-lokakuussa valmistettuja iPhone 6s -puhelimia, kertoo Apple Aasian verkkosivustollaan. Apple ilmoittaa, että niiden puhelinten omistajat, joiden iPhone 6s:ää satunnainen sammuileminen vaivaa voivat viedä laitteen huoltoon, jossa puhelimeen vaihdetaan akku. Suomessa puhelimia ei kuitenkaan varsinaisesti korjata, vaan asiakas saa käytännössä kokonaan uuden laitteen.

Ilmaiseen huoltoon oikeutetut laitteet tulee tosiaan olla valmistettu syys-lokakuussa 2015, eli ongelma koskee puhelimen ensimmäisiä tuotantoeriä. iPhone 6s saapui Suomessa myyntiin 9. lokakuuta. Allekirjoittaneen iPhone 6s kuului juuri tähän erään sillä hankin laitteen heti julkaisun aikoihin. Ehkäpä siksi huolto toimi niin mutkattomasti, koska vika oli jo Applen ja huollon tiedossa?

Jos omistat iPhone 6s -puhelimen, joka sammuilee satunnaisesti, kannattaa se kiikuttaa huoltoon. Suosittelen huoltoa myös siinä tapauksessa, vaikka puhelin ei olisi valmistettu syys-lokakuussa, jolloin huollossa voi vedota virhevastuuseen. Allekirjoittanut suosittelee mCarea (jos kyseinen liike omalta paikkakunnalta löytyy), sillä olen sieltä saanut aina loistavaa palvelua. Oman iPhone 6s:n vaihto uuteen sujui mutkitta ja alle viikossa kädessä oli jo tuliterä puhelin.

Apple, Apple to replace batteries for free on certain iPhone 6s units that keep shutting down

1 kommentti

  1. Joo, meidänkin taloudesta pitää kaksi laitetta laittaa huoltoon. Toivotaan, että ”remontin” jälkeen pystyy pilviselläkin säällä käyttämään ilman hyytymistä. Yleiseti, muuten hyvä laite.

Kommentointi on suljettu!