Huawei käänsi selkänsä Googlen Pixel-puhelimelle

Lokakuun alussa julkistettu Pixel-puhelinsarja kantaa ainoastaan Googlen brändiä ja niitä mainostetaan täysin Googlen luomina puhelimina. Itse asiassa kyseessä on kuitenkin periaatteessa Nexus-puhelin, mutta ilman valmistajana toimivan kumppanin brändäystä laitteessa. Niinpä niistä markkinoidaan ”Made by Google” -tunnuslauseella.

Googlen Pixel– sekä Pixel XL -puhelimet valmistaa taiwanilainen HTC. Kyseinen yhtiö vastasi aikanaan markkinoiden ensimmäisestä Android-puhelimesta, T-Mobile G1:stä, mutta on viimeisten vuosien aikana kamppaillut olemassaolostaan markkinoilla. Yhtiö ei ole onnistunut saamaan markkinoille lippulaivaa, joka olisi kuluttajien silmissä tarpeeksi kiinnostava ja hyvä saadakseen asiakkaat kääntymään HTC:n tarjotaan vaikkapa Applen tai Samsungin puhelimen sijaan.

Tuoreimpien tietojen mukaan Pixel-puhelinten valmistajana oli alkujaan tarkoituksena toimia kiinalainen Huawei, joka vastaa Nexus 6P -puhelimen valmistuksesta. Projektin edetessä Huawei päätti kuitenkin vetäytyä kehityksestä, mutta miksi?

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtajiin (Vice President of Huawei Consumer Business Group) kuuluvan Colin Gilesin mukaan yhtiö päätti jättää projektin, koska Google halusi käyttää laitteessa vain ja ainoastaan omaa nimeään. Nexus-puhelimissa Googlen kumppanin nimi on aina näkynyt, mutta Pixel-puhelimissa siitä ei ole tietoakaan.

Kiinalainen Huawei pyrkii kovasti kasvattamaan tunnettavuuttaan Yhdysvalloissa ja siksi se ei halunnut olla mukana projektissa, jossa sen nimi ei tulisi näkymään mitenkään. Niinpä Pixel-sarjan valmistajaksi valikoitui lopulta HTC.

Android Authority, Huawei explains why it walked away from the Google Pixel

2 kommenttia

  1. 6P jäänee elämään ”historian rumin puhelin”-listoille. Googlella oli hetken aikaa Motorola, ja sen kultakaivos Moto G:t, mutta jostain käsittämättömästä myi koko hoidon Lenovolle. Uskon ja toivon että Nokia tulee iskemään kovaa alempaan keskisarjaan.

    1. Google osti Motorolan koska ei pitänyt Samsungin tavasta kehittää Androidia. Ja myi pois kun pääsi yhteisymmärrykseen siitä, että Samsung vie OS jatkossa puhtaamman Androidin suuntaan. Niin yksinkertaista se on.

Kommentointi on suljettu!