Tutustu Applen ”Designed by Apple in California” -kuvakirjaan videolla

Kiinnostaako Applen juuri julkistama ”Designed by Apple in California” -kuvakirja? Harmillista, sillä kirjaa ei virallisesti ole saatavilla Suomessa. Lisäksi sen hinta on varsin kova, vaikka mukana onkin 450 näyttävää kuvaa, jotka esittelevät Applen tuotteiden muotoilua sekä valmistusta alkaen vuoden 1998 iMac-tietokoneesta aina Apple Pencil -kynään. Kirjalla Apple pyrkii kunnioittamaan vuonna 2011 edesmennyttä Steve Jobsia, joka oli yksi Applen perustajista ja teki jo pelkästään omalla persoonallaan yhtiöstä hyvin erityisen.

Nyt tähän kirjaan on kuitenkin mahdollista tutustua videon muodossa, sillä Michael Kukielka on julkaissut hyvän katsauksen Applen tuotteiden muotoilua esittelevään kirjaan DetroitBORG-kanavallaan YouTubessa (katso video tämän jutun lopusta). Herra käy videollaan läpi kirjan erittäin kattavasti ja jokainen siitä kiinnostunut pääsee sen kautta tutustumaan kuviin. Toki tämä ei ole sama asia kuin kirjan omistaminen, mutta joka tapauksessa parempi kuin ei mitään.

Designed by Apple in California” -kirjan kaikki kuvat on ottanut Andrew Zuckerman. Kirja itse tulee kahdessa koossa: pienenä (10.20” x 12.75”) ja suurena (13” x 16.25”). Pienemmän version saa itselleen 199 dollarilla, kun suurempi kirja maksaa 299 dollaria.

YouTube, DetroitBORG