Applelta tulossa 10,5-tuumainen iPad Pro?

Taulutietokoneiden myynti jatkaa Applella laskuaan, johtuen mahdollisesti siitä, etteivät kuluttajat koe tarvetta päivittää tablettiaan kovinkaan usein. Niin tai näin, ei Apple ole ainakaan huhujen mukaan menettänyt toivoaan iPadin osalta, vaan on esittelemässä vuoden 2017 alussa uuden kokoluokan mallistoonsa. Näin kertovat muun muassa KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo sekä viimeisimpänä Digitimes.

Lähteiden mukaan uusi koko sijoittuisi 9,7 ja 12,9 tuuman väliin ja olisi 10,5 tuumaa. Maailmalla kerrotaan, että erityisesti opetus- ja työkäytössä kymppituumaiset taulutietokoneet ovat suosittuja. Nykyinen 9,7 tuuman iPad Pro on kyseisille markkinoille hieman liian pieni, kun taas 12,9 tuuman näytöllä varustettu malli liian suuri ja kallis.

Uuden koon myötä 9,7 tuuman malli tulee tietojen mukaan säilymään markkinoilla. Se tulee sijoittumaan alempaan hintaluokkaan, jatkaen iPad Air -mallistoa. Aika näyttää, säilyykö kyseinen koko myös Pro-mallistossa vai koostuuko tuoteperhe tulevaisuudessa 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Pro -taulutietokoneista. Pienimmän 7,9-tuumaisen iPad minin säilyminen mallistossa on vielä epävarmaa.

Huhut kertovat, että uuden iPad Pro 10,5:n tuotanto käynnistyisi jo joulukuussa. Niinpä julkistus voisi tapahtua jo aivan alkuvuodesta. Todennäköisesti iPad-malliston päivitys tapahtuu tammi-maaliskuussa. Ominaisuuksista tiedetään lähinnä se, että sisältä löytyy uusi, tehostettu A10X-siru iPhone 7:n A10-piiristä. Kyseinen piiri tuotanee samalla myös muihin iPad Pro -malleihin.

9To5Mac, Another report indicates Apple to launch new 10.5-inch iPad in early 2017