Marraskuun myydyimmät puhelimet: Huawei vakiinnuttanut asemansa Suomessa

Vuoden viimeinen kuukausi on käynnistynyt ja nyt eletään jo joulukuun kolmatta päivää. Tuttuun tyyliin joulukuu on erittäin tärkeää aikaa muun muassa matkapuhelinvalmistajille, sillä puhelimia ostetaan joulun alla paljon lahjaksi niin itselle, puolisolle kuin perheen lapsillekin. Mutta ei mennä aikaa edelle, vaan katsotaan, mitä suomalaiset ostivat kotimaisilta teleoperaattoreilta marraskuussa.

Loppuvuoden sesonki lähti vahvasti liikkeelle marraskuussa mm. Suomeen kotiutuneen Black Friday-kampanjoinnin tukemana, ja kuun loppuun osuneet veronpalautukset toivat vielä loppukirin puhelinmyyntiin”, arvioi Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Marraskuun osalta voidaan jo pikaisella silmäyksellä huomata, että Suomen matkapuhelinmarkkinoilla on nyt hyvin erilainen tilanne kuin esimerkiksi joitakin vuosia sitten. Tuolloin markkinoita hallitsivat pitkälti Apple ja Samsung, ainakin jos katsottiin kolmen kärkeä. Nyt tilanne on täysin toinen Huawein vakiinnuttaessaan asemansa Suomen markkinoilla Applen ja Samsungin rinnalle. Itse asiassa Huawein puhelin on myydyin sekä DNA:lla että Elisalla. Soneralla ykköspaikalla jatkoi lokakuun tavoin iPhone 7.

Elisalla virallisesti myyntiin 28.11 saapunut OnePlus 3T nousi suoraan TOP-listalle. Se ehti olla myynnissä vain muutaman päivä, mutta nousi suoraan jo listalla sijalle yhdeksän. Samalla OnePlus 3 joutui luovuttamaan ykköspaikkansa Huawei Honor 7 Litelle, joka oli kiinalaisen OnePlussan hallussa useamman kuukauden.

Tämä on hieno suoritus (OnePlus 3T), koska varsinainen myynti alkoi vain muutama päivä sitten ja ennakkotilauksia on otettu vastaan reilun viikon verran”, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki jatkaen ”Suomalaiset ovat ottaneet uuden tulokkaan vastaan innostuneina. OnePlussan filosofiaan kuuluu se, että uudet ominaisuudet tuodaan kuluttajien saataville mahdollisimman nopeasti.

DNA:n myydyimmät puhelimet marraskuussa 2016:

 • Honor 7
 • Samsung Galaxy J5 (2016)
 • Honor 7 Lite
 • Honor 8
 • Apple iPhone 7
 • Samsung Galaxy A3 (2016)
 • Apple iPhone 5S
 • Huawei P8 Lite
 • Samsung Galaxy S6
 • Apple iPhone 6s

Elisan myydyimmät puhelimet marraskuussa 2016:

 • Huawei Honor 7 Lite
 • Huawei Honor 7
 • Huawei P8 Lite
 • OnePlus 3
 • Samsung Galaxy J5
 • Apple iPhone 7 Plus
 • Apple iPhone 7
 • Samsung Galaxy A3
 • OnePlus 3T
 • Huawei Honor 8
 • Microsoft Lumia 550
 • Apple iPhone 5s
 • Apple iPhone 6s
 • Apple iPhone SE
 • Nokia 215

Soneran myydyimmät puhelimet marraskuussa 2016:

 • Apple iPhone 7
 • Samsung Galaxy J5
 • Huawei Honor 8
 • Apple iPhone SE
 • Apple iPhone 6S
 • Huawei P8 Lite
 • Apple iPhone 7 Plus
 • Huawei Honor 7 Lite
 • Samsung Galaxy Xcover3
 • Samsung Galaxy S7

MobiiliBlogissa olemme aloittaneet lahjavinkkien jakamisen. Ensimmäisessä artikkelissa esittelemme kolme hyvää puhelinta alle 200 euron budjetilla. Listasta löytyy hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi ala-asteikäiselle lapselle. Kaikissa puhelimissa toimii myös suosittu Pokèmon GO -peli. Toisessa jutussa puhelimen hintaa nostetaan ja esittelyssä on neljä puhelinta, jotka irtoavat 300 eurolla, osa hieman allekin.