Nämä Huawei-puhelimet saavat Android 7.0 Nougat -päivityksen

Kiinalainen Huawei tulee alustavasti päivittämään ainakin kuusi nykyistä puhelintaan uuteen Android 7.0 -käyttöjärjestelmään. Näin kertoo muun muassa Android Central -verkkosivusto, jonka mukaan Mate 8, P9, P9 Plus, P9 Lite, Nova sekä Nova Plus saavat päivityksen Android 7.0 Nougat -alustaan ja uuteen EMUI 5.0 -käyttöliittymään. Yhtiön ensimmäiset puhelimet, joista Nougat löytyy valmiina ovat Mate 9 sekä Mate 9 Pro, joista ainakin jälkimmäinen saapuu Suomessa myyntiin joulukuun lopussa.

Yllä mainittujen mallien lisäksi ainakin uuden Honor 8 -puhelimen voisi kuvitella saavan sisuksiinsa Android 7.0:n. Kiinalaisvalmistaja kertoi nimittäin kesällä, että se tulee jatkossa tarjoamaan päivityksiä Honor-malliston puhelimilleen 24 kuukauden ajan. Niinpä on erittäin todennäköistä, että Honor 8 päivitetään Nougattiin. Honor 8 saapui Suomessa myyntiin elokuussa ja on noussut Suomessa yhtiön uusista malleista suosituimpien puhelimien joukkoon.

Mukana paketissa on uusi Emotion UI 5.0 -käyttöliittymä, joka sisältää reilusti visuaalisia muutoksia kiinalaisvalmistajan Android-käyttöliittymään. Alla olevalla videolla Huawei esittelee uuden käyttöliittymänsä ominaisuuksia:

Android Central, These are the Huawei phones that will be updated to Nougat