Netflix sai viimein offline-toiston – katso elokuvia ja sarjoja ilman datayhteyttä

Suosittu videopalvelu, Netflix, on saanut odotetun uudistuksen, joka tuo mahdollisuuden katsoa elokuvia ja sarjoja mobiililaitteilla ilman datayhteyttä. Ominaisuus on erittäin kätevä niille, joilla ei ole rajatonta datapakettia tai esimerkiksi ulkomailla, kun datasta joutuu maksamaan erikseen ja tavallista suuremman hinnan. Jatkossa ennen matkaa elokuvat ja sarjat voi ladata valmiiksi puhelimeen ja katsoa ilman datayhteyttä.

Uusi ominaisuus, offline-toisto, on saatavilla kaikille palvelun käyttäjille sopimusmallista riippumatta. Koko Netflixin kirjasto ei ole satavilla offline-toistoa varten, mutta jo näin alkuun tarjolla on varsin mukavasti (lisää tulee jatkuvasti) elokuvia sekä sarjoja, jotka voi ladata puhelimeen/taulutietokoneeseen myöhempää katselua varten.

Valikkoon on tuotu uusi kategoria ”Ladattavissa”, josta löytää kätevästi koko sisällön, jonka voi ladata offline-toistoa varten. Samalla vasemmalla olevasta valikosta löytyy myös ”Omat lataukset”, joka näyttää kaikki ladatut elokuvat ja sarjat. Sen kautta omia latauksia voi hallita helposti esimerkiksi niitä poistamalla.

Netflix, ladattavissa, omat lataukset

Kuvanlaatu ladatussa sisällössä vaikuttaisi allekirjoittaneen suorittaman testin perusteella olevan hyvä. Jos sisältöä ryhtyy lataamaan enemmänkin, on puhelimesta syytä löytyä reilusti tallennustilaa, sillä yhden 53 minuutin mittaisen videon lataaminen soi allekirjoittaneen iPhonesta 242 megatavua, kun taas kahden tunnin kokopitkä elokuva haukkasi tallennuskapasiteetista noin 500 megatavua.

Uusi ominaisuus on heti saatavilla Android– ja iOS-laitteilla, kunhan Netflix-sovelluksen on päivitettynä uusimpaan versioon.

Netflix, Downloads Make It Even Easier to Watch Netflix on the Go