Kuvina: Sony Xperia XZ ja Xperia X Compact

Jatketaan pitkän tauon jälkeen jälleen MobiiliBlogin ikonista Kuvina-artikkelisarjaa. Viimeisin sarjan artikkeli on heinäkuulta, jolloin teimme katsauksen korealaisen LG:n modulaariseen G5-puhelimeen sekä CAM Plus -lisäosaan. Tälläkin kertaa pysytellään Aasian puolella ja tehdään kuvien kautta katsaus japanilaisen Sonyn uusimpiin huippupuhelimiin: Xperia XZ ja Xperia X Compact.

Sony Xperia XZ on japanilaisvalmistajan tuorein lippulaiva, joka julkistettiin maailmalle IFA 2016 messuilla helmikuussa. Myyntiin se saapui kuitenkin ensimmäisille markkinoille vasta syksyllä samoihin aikoihin tässä artikkelissa nähtävän Xperia X Compactin kanssa. Xperia XZ perustuu 5,2 tuuman full hd -kosketusnäyttöön, 64-bittiseen Snapdragon 820 -siruun, kolmeen gigatavuun RAM-käyttömuistia sekä 32 gigatavuun tallennustilaa. Siinä on 23 megapikselin kamera, USB Type C -portti, muistikorttipaikka ja Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä.

Tässä Kuvina-artikkelissa nähtävä toinen puhelin on Sony Xperia X Compact, joka on nimensä mukaisesti pienemmän kokoluokan älypuhelin. Se pyrkii tarjoamaan pitkälti samat ominaisuudet kuin Xperia XZ, kuten 23 megapikselin takakameran, kolme gigatavua käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa sekä muistikorttipaikan. Siinä on kuitenkin pienempi 4,6 tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö sekä 64-bittinen Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri.

Mutta sitten itse kuviin: