Android 7.0 Nougat -päivitys rantautui HTC One M9 -puhelimelle

Keväällä 2015 julkistettu One M9 on saanut päivityksen Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on yhtiön nykyisen HTC 10 -lippulaivan edeltäjä, joka on saanut kehuja muun muassa muotoilustaan ja muutoinkin laadukkaasta rakenteestaan. Nyt tämä taiwanilaisvalmistajan edellisen vuoden lippulaiva on saanut päivityksen Googlen mobiilialustan tuoreimpaan versioon, eli Android 7.0 Nougattiin. Uuden ohjelmiston asentaminen onnistuu tuttuun tapaan langattomasti suoraan puhelimen asetuksien kautta, ja vaikka päivitykset yleensä sujuvat ongelmitta on varmuuskopion luominen (kuvat, musiikki, elokuvat, viestit jne.) oman laitteen sisällöstä järkevää, jos jokin sattuu prosessin aikana syystä tai toisesta menemään pieleen. Uusi ohjelmisto tulee saataville vaiheittain eri maa- ja operaattorivarianteille, joten omalle laitteelle sitä voi joutua odottamaan hetken.

Nougat edustaa jälleen yhtä merkittävää päivitystä Androidin historiassa. Se sisältää muun muassa natiivin tuen jaetun ruudun moniajolle, paljon uusia emoji-kuvia viestittelyä rikastuttamaan, pelinkehittäjille suunnatun Vulkan API -rajapinnan, valmiin tuen virtuaalitodellisuudelle (Daydream), entistäkin kehittyneemmät virransäästöominaisuudet valmiustilassa sekä mahdollisuuden reagoida saapuneisiin ilmoituksiin laajemmin suoraan ilmoituskeskuksesta.

HTC One M9 rakentuu viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön, Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin, kolmen gigatavun RAM:in ja 32 gigatavun tallennustilan ympärille. Siinä on metallinen runko ja sen takana komeilee 20 megapikselin kamera.

Joko asensit uuden Android-version One M9 -puhelimeesi? Miltä vaikuttaa? Kommentoi kokemuksista uuden ohjelmiston osalta alle!

GSM Arena, Unlocked HTC One M9 gets Android Nougat, starting tonight

2 kommenttia

  1. Keskustelussa kyllä puhutaan 6.0 mutta miten vain…

    1. Kiitti. Mun moka. Korjasin juttua tämän osalta.

Kommentointi on suljettu!