Googlelta turvallisuuteen tähtäävä Trusted Contacts -sovellus

Ohjelmistojätti Google on julkaissut Android-puhelimille uuden sovelluksen, jolla se haluaa lisätä käyttäjien turvallisuutta. Uusi sovellus mahdollistaa oman sijainnin jakamisen valituille henkilöille sekä antaa ystäville luvan ”pyytää” sijaintiasi, jos he ovat huolissaan ystävästään. Sovellus löytyy jo Android-puhelimille nimellä Trusted Contacts ja on tulossa pian myös iPhonelle.

Trusted Contacts mahdollistaa enintään 50 henkilön lisäämisen luetteloon. Nämä henkilöt voivat tarvittaessa pyytää sijaintiasi, jos tuntevat olevan sinusta huolissaan. Voit tehdä myös saman kyselyn omassa listassa olevista henkilöistä sekä lähettää heille sijaintisi. Koko sovelluksen idea on siinä, että ystäväsi voivat pyytää sijaintiasi, jos olet esimerkiksi myöhässä tapaamisesta etkä vastaa puhelimeen. Vastaavasti voit lähettää oman sijaintisi ystävillesi, jos tunnet olevasi vaarallisessa tilanteessa. Sovellus tallentaa automaattisesti käyttäjän viimeisimmän sijainnin, jonka se jakaa muille käyttäjille, jos he paikkatietoja pyytävät.

Google Trusted Contacts

Aivan tuosta vaan ystävät eivät sijaintiasi pysty seuraamaan. Kun joku listassa olevasta ystävästäsi pyytää sijaintiasi, on sinulla aikaa viisi minuuttia hylätä pyyntö. Toisin sanoen tämä viestittää muille, että kaikki on hyvin, eikä ystävillä ole syytä huoleen.

Trusted Contacts näyttää lisäksi sovelluksen asentaneiden käyttäjien tilan. Näihin kuuluvat tiedot muun muassa viimeisestä aktiivisuudesta sekä akun varaustila.

Lataa sovellus Google Play -kaupasta.

Google, Let your loved ones know you’re safe with our new personal safety app