Kuvina: kultainen Huawei Mate 9 Pro

Etsitkö jouluksi uutta premium-luokan älypuhelinta? Tässä tapauksessa eräs hyvä vaihtoehto voisi olla kiinalaisen Huawein uusi Mate 9 Pro, joka saapuu Suomessa myyntiin vielä joulukuun aikana ja on tällä kertaa linssiluteena Kuvina-artikkelisarjassamme.

Palautin Kuvina-sarjan hiljattain eloon pitkän tauon jälkeen katsastamalla japanilaisen Sonyn uudet Xperia XZ- ja Xperia X Compact -puhelimet. Nyt vuoron saa Huawei Mate 9 Pro, joka on toistaiseksi arvokkain Huawein puhelin, joka Suomen markkinoille on päätynyt. Laitteen suositushinta on 849 euroa ja sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö, Kirin 960 -järjestelmäpiiri, huimat kuusi gigatavua käyttömuistia, 128 gigatavua tallennustilaa ja 4000 mAh:n akku. Takana on kaksi kameraa, joiden kanssa yhteistyötä on tehty Leican kanssa: 12 megapikselin (RGB) sekä 20 megapikselin (monokromi) kamerat. Puhelimessa on myös kaksi SIM-korttipaikkaa.

Nyt kuvissa nähtävän Haze Gold -värin lisäksi Mate 9 Pron saa hillitymmässä Titanium Grey -asussa. Mitoiltaan laite on 152 x 75 x 7,5 millimetriä ja se painaa 169 grammaa.

4 kommenttia

 1. ”Kuvina: kultainen Huawei Mate 9 Pro”

  Vaikka asiaa ei jutussa suoraan sanotakaan, kyseessä lienee kullan värinen, ei kultainen tai edes kullattu puhelin. Näitä ilmauksia ei oikein ole järkevää alkaa sekoittamaan keskenään.

  ”Nyt vuoron saa Huawei Mate 9 Pro, joka on toistaiseksi arvokkain Huawein puhelin…”

  Kun puhutaan siitä, mitä myynnissä olevasta tuotteesta joutuu maksamaan, oikea sana on ”hinta”, ei ”arvo”. Nämä sanat eivät ole synonyymejä.

  Jutun kuvitus on mukavan runsasta.

  1. Joo totta. Olenkin pyrkinyt välttämään esimerkiksi kirjoittamista ”kultainen puhelin”. Tuo ”kultainen” on tosiaan myös vähän huono ilmaisu. Voisi olla vaikka ”Kullanvärinen Huawei Mate 9 Pro.

   Tuo ”arvokkain” -sana tulee puolestaan suoraan Huawein omasta lehdistötiedotteesta. Se ei toki tarkoita, että se on oikea sanavalinta. Tiedotteessa lukee ”Huawei tuo puhuttelevan uutuuden high-end-segmenttiin – Mate 9 Pro on arvokkain tähän mennessä Suomeen tuotu”.

   Kiitos! Yritän valita näihin juttuihin aina runsaasti kuvia ja useista eri kulmista. ?

   1. Kiitos taustoista! Yritysten väärist… anteeksi viestintäihmiset tosiaan käyttävät asioista usein eri sanoja ja ilmauksia kuin me muut 😀

    1. Totta. Lehdistötiedotteissa on tosiaan asiat ilmaistu toisinaan hieman kummallisella tavalla… Mutta kai niille ilmaisuille joku järkevä syy löytyy, jota en kyseisen alan ammattilaisena vain ymmärrä. Ehkä esim. tässä tapauksessa tuolla ”arvokkain” -sanalla haetaan kuluttajille hienoa mielikuvaa laitteesta, vaikka se itse asiaa tarkoittaa todellakin hintaa. Eli Mate 9 Pro on Huawein kallein älypuhelin, jonka se on koskaan Suomessa myyntiin tuonut.

Kommentointi on suljettu!