MobiiliBlogin videolla: testissä Huawei Mate 9 Pro -älypuhelin

Allekirjoittanut sai muutama viikko sitten aivan yllättäen testiin ensimmäisten joukossa Suomessa Huawein phablet-kategorian, eli Mate-sarjan tulevan lippulaivan. Kyseessä on Mate 9 Pro, jonka pitäisi saapui Suomessa myyntiin vielä joulukuun aikana. Verkkokauppa.com arvioi puhelimen saapuvan kauppoihin 20.12, eli se ehtii mahdollisesti vielä pukinkonttiin, mutta aika näyttää milloin Mate 9 Pro lopulta Suomessa myyntiin saapuu ja kuinka hyvä sen saatavuus heti alussa on.

Niin tai näin, julkaisin alkuviikosta puhelimesta kattavan videotestin. Jos testi on päässyt vilahtamaan ohitse, et ole luultavasti tilannut YouTube-kanavaani, joten ei muuta kuin äkkiä tilaamaan MobiiliBlogi. Kanavalla on jo yli 2700 seuraajaa ja se onkin omassa luokassaan Suomen suurimpia kanavia. Kiitos siitä kaikille kanavan seuraajille ja videoiden katselijoille!

Eli siis Huawei oli ystävällinen ja toimitti Mate 9 Pron minulle testiin hyvissä ajoin ja ehdinkin tämän ansiosta saada siitä valmiiksi reippaan 13 minuutin pituisen videotestin, jossa käyn laajasti läpi tätä Huawein tulevaa Premium-sarjan puhelinta, jonka virallinen suositushinta on 849 euroa. Videolla käsitellään muun muassa laitteen rakennetta, verrataan Geekbench 4 -tulosta iPhone 7 Plussaan, käydään läpi kameraa ja sen ominaisuuksia sekä tutustutaan totta kai ohjelmistoon, joka perustuu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään ja Huawein omaan EMUI 5.0 -käyttöliittymään.

Mukavia katseluhetkiä! PS. muistakaa tykätä videosta, jos se sen mielestänne ansaitsee. Tämä parantaa videon näkyvyyttä YouTubessa ja tuo sille näin lisää katsojia.

7 kommenttia

 1. Puhelimessa on muistikorttipaikka. Toista SIM-korttipaikkaa voi käyttää microSD-kortille.

  1. Ei pidä valitettavasti paikkaansa. ? Tämän olen itse totta kai tarkistanut. Mate 9 Pron SIM-telakan kumpaankaan paikkaan ei voi laittaa muistikorttia. (Eikä puhelin sisällä myöskään erillistä microSD-paikkaa.)

   1. Onkohan siitä sitten jotain euromallia tms. olemassa?

    1. Jaa-a, en osaa sano. Tässä mikä minulla on, niin muistikortille paikkaa ei todellakaan ole.

    2. Äkkiseltään luulisi, että muistikortista olisi puhelimessa huomattavasti enemmän hyötyä kuin toisesta SIM-kortista. Olisiko mahdollista saada kuvaa siitä 9 pron ”korttikelkasta”? Onko siinä kaksi samanlaista ”pesää” vai onko sisempänä oleva pienempi?

Kommentointi on suljettu!