Super Mario Run vihdoin saatavilla iPhonelle – hinta 9,99 euroa (Player ID: 8615-0211-5209)

Nintendon ikoninen putkimies, Mario, on muutama päivä sitten saapunut Applen älypuhelimille iPhonelle räätälöidyn mobiilipelin muodossa. Kyseessä on Super Mario Run, joka julkistettiin jo syyskuussa Applen 7.9 järjestetyssä tilaisuudessa, jossa esiteltiin maailmalle muun muassa iPhone 7– ja iPhone 7 Plus -puhelimet. Nyt Super Mario Run on vihdoin ladattavissa App Store -ohjelmistokaupasta ilmaiseksi, mutta jos mielii pelata ensimmäistä mobiililaitteille suunniteltua Mario-peliä muutamaa tasoa pidemmälle joutuu siitä ilosta maksamaan melko suolaiset 9,99 euroa.

Super Mario Run on suunniteltu yksinkertaiseksi peliksi, jota voi pelata yhdellä kädellä. Uutuudessa pelaaja huolehtii Marion hyppyyttämisestä yli esteiden ja vihollisten, sillä itse putkimies juoksee automaattisesti, josta tulee mitä todennäköisimmin myös pelin nimi. Yksinkertainen konsepti tekee Super Mario Runista helposti lähestyttävän ja näppärän mobiilipelin, joka sisältää kaikkiaan 24 eri tasoa.

Super Mario Run, iPhone

Pelattavaa 24 tasossa on paljon, sillä jokainen kenttä sisältää erityisiä kolikoita, joita voi palata keräämään ja näin parantaa tulostaan. Tavallisen Mario-maailman lisäksi mukana on Rally-pelitila, jossa voi haastaa muita käyttäjiä. Siinä ideana on kerätä määrätyn aikarajan sisällä mahdollisimman paljon kolikoita sekä tehdä tämä tyylikkäästi, sillä tietokone antaa lopuksi molemmille pelaajille myös tyylipisteet. Voittaja saa itselleen lisää asukkaita kyläänsä sekä nostettua omaa sijoitustaan muihin pelaajiin nähden.

Tästä päästäänkin pelin kolmanteen oleelliseen toimintoon: omaan Kingdom-kylään. Pelissä kerätyillä rahoilla kylää voi somistaa sienillä, puilla sekä tehdä sinne uusia rakennuksia.

Super Mario Run mahdollistaa myös ystävien lisäämisen peliin. Tämä tapahtuu yksilöllisellä Player ID -tunnuksella (Lisätkää minut mukaan: 8615-0211-5209). Näin voi seurata, miten kaverit pärjäävät pelissä ja kenellä on paras ranking-sijoitus.

Ainakin toistaiseksi Super Mario Run on yksinoikeudella saatavilla Applen iOS-mobiilialustalle. Pääset lataamaan sen suoraan tämän linkin takaa, jos et Nintendon peliä ole vielä puhelimeesi hakenut. Allekirjoittaneen saa lisätä omaan kaverilistaan! Koodi on: 8615-0211-5209.

Mitä mieltä olet Nintendon ensimmäisestä älypuhelimille räätälöidystä Mario-pelistä?