Niantic: Pokémon GO -sovellus Apple Watchille on edelleen tulossa

Allekirjoittanut on kohtalaisen aktiivinen Pokémon GO -pelaaja ja on odottanut Apple Watchille suunnattua sovellusta pelistä syyskuuta lähtien, jolloin Niantic sitä maailmalle demosi. Yhtiö kertoi tuovansa Apple Watch -sovelluksen 7. syyskuuta Applen niin sanotussa iPhone 7 -julkistustilaisuudessa. Nyt sovellusta on kuitenkin odotettu jo yli kolme kuukautta ja huhut ovat alkaneet kiertämään, ettei koko sovellusta olisi edes tulossa. Niantic on kuitenkin kumonnut huhut Twitterissä ja mainitsee, että sovellus saapuu Applen älykellolle pian.

Suurin syy siihen, miksi Apple Watch -sovellusta Pokémon GO:lle saadaan odottaa saattaa löytyä Nintendon omasta Pokémon GO Plus -rannekkeesta. Se on noin 50 euroa maksava lisälaite, joka on yhteydessä älypuhelimeen ja mahdollistaa muun muassa Pokémonien kaappaamisen, vaikka rannekkeesta ei löydy edes näyttöä. Rannekkeessa on LED-ilmaisin sekä värinätoiminto, joiden avulla Pokémon GO Plus kertoo käyttäjälleen, kun Pokémon tai PokéStop on lähettyvillä. Nintendo lupaa, että ranneke saa aikanaan yhteensopivuuden myös Nintendo 3DS:n Pokemon Moon– ja Sun-pelien kanssa.

Apple Watchin Pokémon GO -sovellus sisältää pitkälti samat ominaisuudet, kuin Nintendon ranneke. Näytön ansiosta käyttäjä pystyy kuitenkin näkemään oman level-tasonsa sekä kuinka paljon kehityspisteitä on kerättynä. Käyttäjä näkee ruudulta myös, kuinka paljon pitää kävellä, että seuraava muna aukeaa. Apple Watchin kautta on lisäksi mahdollista kerätä PokéStopien sisältämät tarvikkeet, nähdä lähellä olevat Pokémonit (joiden kaappaamiseen tarvitaan kuitenkin puhelin).

On siis hyvin mahdollista, että Nintendo on kaiken hidastelun takana, eikä halua, että Apple Watch -sovellus tulee saataville ennen yhtiön rannekketta. Se kun voisi syödä osan sen myynnistä. Ikävä kyllä ranneke saapuu vasta ensi vuoden puolella, joten jos tilanne on kuten arvelen saattaa olla, että Apple Watch -sovellusta odotellaan vielä toinenkin tovi. Mutta koska Niantic lupaa sovelluksen saapuvan pian, niin toivotaan tämän tarkoittavan viikkoja kuukauden sijaan.

Phone Arena, Pokemon GO still coming to the Apple Watch