HTC 10 evo rantautuu Suomeen vuoden 2017 alussa

Marraskuussa Yhdysvaltojen markkinoille pikajuoksija Usain Boltin nimellä julkistettu HTC Bolt saapuu virallisesti myös Suomeen, kertoo taiwanilaisvalmistaja. Suomessa puhelin tullaan tuntemaan nimellä HTC 10 evo ja se nähdään kaupoissa vuoden 2017 alussa suositushinnan ollessa 599 euroa.

Kuten arvata saattaa on HTC 10 evo ominaisuuksiltaan sekä rakenteeltaan sama puhelin kuin Bolt. Siinä on metallinen unibody-rakenne, joka on suojattu vedeltä, roiskeilta sekä pölyltä (IP57-suojaluokitus). Kooltaan laite on 153,59 x 77,3 x 3,7-8,09 millimetriä ja se painaa 174 grammaa. Toistaiseksi on aavistuksen epäselvää saapuuko HTC 10 evo Suomeen kaikissa väreissä, joissa se verkkosivulla esiintyy. Näihin kuuluvat harmaa, musta ja kultainen.

Puhelimen etualaa hallitsee reunoja kohti kaartuvalla Gorilla 5 -lasilla suojattu 5,5 tuuman Super LCD 3 -näyttö, jonka resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä. Näytön suojakäsittely tekee ruudusta mahdollisimman naarmuuntumaton, tahroja hylkivä ja heijastamattoman. Sen alapuolella on sormenjälkilukija, joka toimii HTC:n omien sanojensa mukaan erittäin nopeasti 0,2 sekunnissa.

HTC 10 evo

HTC on panostanut uutukaisessaan myös äänenlaatuun. Mukana on HTC BoomSound Adaptive Audiolla. Taiwanilaisvalmistajan mukaan puhelin takaa loistavan äänikokemuksen ja menee kehuskelussaan jopa niin pitkälle, että kokonaisuus osaa analysoida korvien sävymuodon jotta jokainen nuotti, vivahde ja sävy voidaan säätää käyttäjän yksilölliselle kuulolle.

HTC 10 Evo perustuu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriin, kolmeen gigatavuun käyttömuistia sekä 32 gigatavuun tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Takaa löytyy 16 megapikselin kamera (f/2.0) optisella kuvanvakaimella, nopealla tarkennuksella ja 4K-videokuvauksella. Etupuolella kamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä, jonka aukko on f/2.4.

Mukana ovat totta kai myös 4G LTE, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), Bluetooth 4.1, GPS ja GLONASS.

Uutuuden akku on kapasiteetiltaan 3200 milliampeerituntia, joka takaa puheaikaa jopa 23 tuntia. Laite tukee Quick Charge 2.0 -pikalatausteknologiaa.

HTC, HTC 10 evo