Vihdoin täällä: Pokèmon Go -appi saapui Apple Watchille

Se on vihdoin täällä! Nimittäin Pokèmon GO -sovellus Apple Watch -älykellolle. Sitä on odotettu syyskuusta asti, jolloin Applen 7.9 järjestetyssä iPhone 7 -tilaisuudessa Pokèmon GO:n kehittäjä Niantic nousi lavalle kertomaan, että Pokèmon GO saapuu Applen älykellolle. Nyt se on viimein tapahtunut ja käyttäjät pääsevät hyödyntämään Apple Watchia pelaamisen yhteydessä.

Pokèmon GO on periaatteessa fitness-sovellus, joka yhdistää mukaan peliin liittyviä ominaisuuksia ja integroituu muun muassa Apple aktiivisuus-sovellukseen.

Pokemon GO, Apple Watch app

Pokemon GO, Apple Watch app

Sovellus avautuu kellossa info-näkymään, josta käyttäjä näkee oman level-tasonsa sekä kilometrimäärän, joka pitää kävellä, että seuraava muna aukeaa. Start-nappia painamalla avautuu harjoitustila, joka sisältää muutaman eri näkymän: lopetustila, asetukset, itse harjoitustila sekä eggs, josta käyttäjä näkee kaikki munat ja niiden avautumiseen vaadittavat kilometrimäärät. Kun pelaaminen lopetetaan, tallentuvat harjoittelutiedot (kalorit, matka, aika, keskisyke jne.) Applen omaan aktiivisuus-sovellukseena aivan samalla tavalla kun harjoittelu-sovellusta käytettäessä.

Harjoittelun lisäksi Apple Watchille suunnattu Pokèmon GO -sovellus sisältää ominaisuuksia, jotka helpottavat pelaamista. Käyttäjä saa värähdyksen ranteeseen, kun lähettyvillä on Pokèmon tai PokèStop. Itse Pokèmoneja kellon kautta ei voi pyydystää, mutta PokèStopien sisältämät tavarat käyttäjä pystyy keräämään ilman, että puhelinta tarvitsee kaivaa taskusta.

Pokèmon GO -sovellus toimii kaikilla Apple Watch -varianteilla alkuperäisestä mallista uusien Series 1– ja Series 2 -kellojen ohella.