Nexus 6 saa Android 7.1 Nougat -päivityksen tammikuussa

Siinä missä muulle Nexus-perheelle uuden Android 7.1 -päivityksen jakelu käynnistettiin jo joulukuun alussa, joutuvat hieman iäkkäämmän Nexus 6 -mallin omistajat odottamaan sitä aavistuksen pidempään. Alkujaan päivitys oli tarkoitus julkaista vuonna 2014 esitellylle laitteelle samassa tahdissa muun muassa Nexus 5X:n sekä Nexus 6P:n kanssa, mutta Android Policen saamien tietojen mukaan Nexus 6:n osalta uudesta ohjelmistosta löytyi viime metreillä bugi, joka viivästyttää sen julkistuksen tammikuulle.

Android 7.1 Nougat esiteltiin maailmalle lokakuussa Googlen uusien Pixel-puhelimien yhteydessä. Kyseessä on merkittävä päivitys Googlen mobiilialustaan, vaikka vanhemmat laitteet eivät esimerkiksi koko järjestelmään integroidusta Google Assistant -ominaisuudesta tai uudesta visuaalisesta ilmeestä pääsekään nauttimaan. Mukana on kuitenkin esimerkiksi uusia emoji-kuvakkeita viestittelyyn, iOS:n tapaiset sovelluskuvakkeiden pikatoiminnot, puhelimen uudelleen käynnistyksen mahdollisuus sammutusvalikossa ja kameran pikakäynnistys virtapainikkeen tuplanapautuksella sekä muita pikatoimintoja. Se sisältää luonnollisesti myös paljon erilaisia virheiden korjauksia sekä järjestelmän optimointeja, jotka tekevät Androidista entistäkin paremmin toimivan kokonaisuuden.

Nexus 6 on Googlen ja Motorolan yhteistyössä rakentama puhelin. Se sisältää muun muassa 5,96 tuuman 2560 x 1440 pikselin AMOLED-näytön, Snapdragon 805 -järjestelmäpiirin sekä kolme gigatavua RAM-käyttömuistia.

Android Police, Official Android 7.1.1 update will come to the Nexus 6 in early January