Ensimmäiset uuden sukupolven Nokia-älypuhelmet julki helmikuussa?

Kymmenen vuoden yksinoikeuden Nokian brändiin mobiililaitteiden osalta omistava kotimainen HMD Global Oy esittelee maailmalle ensimmäiset uuden sukupolven Nokia-älypuhelimet helmikuussa. Näin kertoo DigiTimes, joka ei huhujen osalta ole maailman luotettavin lähde, mutta osuu tiedoissaan usein myös oikeaan. Puhelimen/Puhelinten lanseeraus tulee tapahtumaan DigiTimesin mukaan Mobile World Congress -messuilla, joka järjestetään 27.2-2.3.2017.

Kaikkiaan HMD:llä on työ alla ainakin neljä Nokia-älypuhelinta, vihjaa DigiTimes. Laitteet saapuvat myyntiin toisen ja kolmannen vuosineljänneksen aikana. Laitteet pohjautuvat Googlen johtamaan Android-käyttöjärjestelmään.

Nokia-älypuhelinten näyttökoko tulee vaihtelemaan 5-5,7 tuuman välillä. Huhujen mukaan parhaimmassa mallissa näytön tarkkuus nousee aina 2560 x 1440 pikseliin, eli samalle tasolle muun muassa Samsung Galaxy S7:n ja Huawei Mate 9 Pro:n kanssa. Osa malleista perustuu puolestaan full hd -tarkkuudella (1920×1080 pikseliä) varustettuun näyttöön. Näyttöpaneelin toimittajaksi on valittu muun muassa LG Displays sekä Century Technology.

Mobile World Congress 2017 -messuilla esitellään maailmalle DigiTimesin saamien tietojen mukaan Nokia D1C -koodinimeä kantava laite, josta tuodaan markkinoille kaksi eri versiota. Kalliimman version hinta pyörii 200 dollarin tuntumassa ja siinä on 5,5 tuuman full hd -näyttö sekä kolme gigatavua RAM:ia. Toinen malli sijoittuu 150 euron hintaluokkaan. Siinä on viiden tuuman kosketusnäyttö ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Aikaisemmin vuotaneiden tietojen mukaan Nokia D1C:ssä olisi Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri sekä Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

DigiTimes, HMD Global developing 4 Nokia-branded smartphones for launch in 2Q-3Q17, say sources

1 kommentti

  1. Hienoa jos pääsee uusimaan puhelimen 2017. Lumia 925 nyt neljättä vuotta palvellut moitteettomasti joten on aika uusia laite.

Kommentointi on suljettu!