Android 7.1 Nougat -päivityksen jakelu Galaxy S7 -puhelimille käynnistyy tammikuussa

Korealainen Samsung on saanut tulevan Android Nougat -päivityksensä beta-testauksen päätökseen. Yhtiö kiittää testaajia ja kertoo, ettei uusia beta-versioita ole enää luvassa, sillä beta-ohjelma tulee päätökseen 30.12.2016 kello 24.00.

Virallinen versio tullaan julkaisemaan SamMobilen saamien tietojen mukaan tammikuussa. Vaikka beta-testaajat ovat päässeet kokeilemaan Android 7.0:aa, tulee virallinen julkaisu sisältämään uudemman Android 7.1.1 Nougat -version. Kyseisen version jakelu on tarkoitus käynnistää alustavien tietojen mukaan tammikuussa. Aika näyttää ehtiikö Nougat suomalaisille Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -käyttäjille tammikuun aikana, mutta joka tapauksessa vaikuttaisi siltä, että Samsungin nykyinen lippulaiva päivittyy Googlen mobiilialustan tuoreimpaan versioon alkuvuoden aikana.

Android Nougat tarjoaa paljon keskeisiä uudistuksia Googlen mobiilialustajan ”perustuksiin”. Se parantaa virransäästöominaisuuksia, nopeuttaa laitteen ja sovelluksien käynnistymistä uuden JIT-kääntäjän avulla sekä tuo pelinkehittäjille suunnatun Vulkan-rajapinnnan. Lisäksi se muun muassa tekee ilmoituksien hallinnasta selkeämpää, tuo sovelluskuvakkeisiin pikatoiminnot ja uusia emoji-kuvakkeita viestittelyyn.

SamMobile, Galaxy S7 Nougat beta program ends today, official release in January