HTC U Ultra (Ocean Note) -puhelimesta valui tietoja verkkoon – lyö DxOMark-kameratestissä Google Pixelin?

Taiwanilainen HTC on kutsunut median koolle 12. tammikuuta järjestettävään tilaisuuteen, jossa sen uskotaan esittelevän maailmalle uuden phablet-kokoluokkaan sijoittuvan älypuhelimen. Kyseinen laite on kulkenut verkossa muun muassa nimellä HTC Ocean Note ja viimeisimpänä HTC U Ultra. Myyntiin sen odotetaan saapuvan ainakin Kiinassa tammikuun lopussa.

Toistaiseksi laitteen koosta liikkuu muutamia erilaisia tietoja. Joka tapauksessa kyseessä ei tule olemaan mikään pieni puhelin, vaan mitä ilmeisimmin kuuden tuuman kaarevalla näytöllä varustettu kokonaisuus. Osassa lähteitä HTC U Ultran näytön on sanottu sijoittuvan 5,5-5,7 tuuman kokoluokkaan.

HTC U, kutsu

Alustavien tietojen mukaan uutukainen olisi HTC:n toinen puhelin, josta puuttuu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Ensimmäinen on Suomeen alkuvuodesta saapuva HTC 10 evo (USA:ssa HTC Bolt). Puhelimesta löytyy huhujen mukaan metallinen rakenne, USB Type-C -portti ja MediaTekin järjestelmäpiiri. Niin sanottu ”tähtiominaisuus” olisi kuitenkin HTC U Ultran kamera, joka huhujen mukaan lyö toistaiseksi korkeimmat pisteet kameroiden laatua mittaavassa DxOMark-testissä saaneet Google Pixel -puhelimet.

Tilaisuudessa julkistetaan oletettavasti myös muita puhelinmalleja. Näihin kuuluvat huhujen mukaan HTC Ocean Smart sekä Ocean Master. Artikkelin kuvassa saattaakin hyvin esiintyä uuteen Ocean-mallistoon kuuluva puhelin, ei U Ultra. HTC U Ultra -nimeen viittaa taiwanilaisvalmistajan lähettämä lehdistökutsu, jossa on iso U ja hyvänä lähteenä tunnetun @OnLeaksin eilen Twitteriin lähettämä päivitys, joka löytyy alta @evleaksin videon kanssa.