Operaattoreiden vuoden 2016 myydyimmät puhelimet: iPhone 6s ja Galaxy J5

Uuden vuoden ensimmäinen arkipäivä on pyöräytetty käyntiin ja kotimaiset teleoperaattorit ovat tuttuun tapaan julkaisseet myyntitilastojaan koko viime vuoden osalta. Kaikkien osalta listoilta paistaa oikeastaan läpi kiinalaisen Huawein nousu, joka näkyi myös MobiiliBlogin vuoden 2016 luetuimmissa artikkeleissa. Samalla näkyy myös se, että premium-puhelinten markkinoilla hyvin pärjää tällä hetkellä oikeastaan ainoastaan Apple. Muiden osalta parhaiten tuntuvat myyvän edulliset sekä keskihintaiset puhelimet. Tätä ei voida näin jälkeenpäin pitää yllätyksenä, sillä erityisesti edullisten puhelimien laatu on kasvanut hurjasti, jos katsotaan tilannetta vaikka muutama vuosi sitten.

Apple onnistui puhelinmyynnissään hyvin viime vuonna sekä premium-tason malleilla että edullisemmilla tuotteilla. Muiden valmistajien mallistoissa huokeamman hintaluokan puhelimet nousivat asiakkaidemme suosikeiksi”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

DNA:lla ja Elisalla vuoden myydyimmäksi puhelimeksi nousi kestosuosikki Samsung Galaxy J5. Soneralla myydyimmän puhelimen titteli meni Applen iPhone 6s:lle.

Tilanne markkinoilla on muuttunut selkeästi eivätkä puhelinmyynti Suomessa hallitse enää Apple ja Samsung. Vielä vuosi pari sitten ykköspaikalta totuttiin löytämään Applen tai Samsungin tuorein lippulaiva. Enää näin ei ole, vaan kärkeen ovat kiilanneet edulliset ja keskihintaiset puhelimet sekä pakkaa sekoittamaan Huawei, jonka Honor-mallisto on osoittautunut Suomessa menestykseksi. Applen osalta tilanne on puolestaan muuttunut niin, että myynti jakautuu nykyään useamman mallin kesken, kun se aikaisemmin kohdistui suppeamman malliston vuoksi pääasiassa yhteen puhelimeen. Nyt yhden operaattorin listalta saattaa löytyä jopa neljä Applen eri puhelinmallia.

Omalla tavallaan pakkaa saapui viime vuoden aikana sekoittamaan myös OnePlus 3 ja sittemmin sen seuraaja OnePlus 3T. Elisa myy OnePlussan puhelimia Suomessa yksinoikeudella ja toi OnePlus 3:n myyntiin kesällä. Se nousi kerralla suomalaisten suosikiksi ja löytyy Elisan vuoden myydyimpien puhelimien listalta sijalta kaksi.

Perinteisesti edulliset lahjapuhelimet hallitsevat joulukuun myyntitilastoja, mutta OnePlus 3T piti paikkansa edullisten vaihtoehtojen edellä. OnePlus 3T:n jälkeen listalta löytyy tyypillisiä joululahjapuhelimia, kuten listan toisena oleva huippusuosittu Samsung Galaxy J5, sekä seuraavilta sijoilta löytyvät Huawei Honor -mallit”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

DNA:n vuoden 2016 henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Honor 7
 3. Samsung Galaxy J5 (2016)
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Honor 7 Lite
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Apple iPhone 5S
 9. Huawei Y360
 10. Honor 8

Elisan vuoden 2016 myydyimmät puhelimet:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. OnePlus 3
 3. Huawei Honor 7
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 5s
 7. Huawei Honor 7 Lite
 8. Samsung Galaxy J5 (2016)
 9. Nokia 215
 10. Samsung Galaxy A3 (2016)
 11. Microsoft Lumia 550
 12. Apple iPhone SE
 13. Samsung Galaxy S7 Edge
 14. OnePlus 3T
 15. Apple iPhone 7
 16. Samsung Galaxy S6

Soneran vuoden 2016 myydyimmät puhelimet:

 1. iphone 6S
 2. Huawei P8 Lite
 3. iphone 5S
 4. iphone 7
 5. Huawei Honor 7
 6. iphone SE
 7. Samsung Galaxy S7
 8. Samsung Galaxy J5
 9. Huawei Honor 7 Lite
 10. Samsung Galaxy A3