Samsung esitteli uudet Galaxy A3- (2017) ja Galaxy A5 (2017) -puhelimet

Korealainen Samsung on esitellyt markkinoille kolmannen sukupolven Galaxy A3– ja Galaxy A5 -älypuhelimet, jotka yhtiö tuo Venäjällä myyntiin jo kuluvan kuun aikana. Laitteiden saatavuus laajenee Suomeen 3. helmikuuta virallisten suositushintojen ollessa 349 (A3) ja 449 (A5) euroa.

Molemmat malleista perustuvat Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään ja tulevat saataville väreissä Black Sky, Gold Sand, Blue Mist (ei Suomeen) ja Peach Cloud. Lisäksi niissä on tuki 4G LTE cat.6 -yhteyksille, sormenjälkilukija ja ne käyttävät uutta USB Type-C -porttia. Puhelimissa on metallinen runko, lasinen takaosa 3D-efektillä (3D glass back) ja ne täyttävät IP68-suojaluokituksen, eli ovat suojattuja vedeltä sekä pölyltä.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme hyötyvät aina viimeisimmästä teknologiasta. Galaxy A -sarjassa yhdistämme tärkeimmät suomalaisten arvostamat ominaisuudet. Vedenpitävyys, todella hyvät etu- ja takakamerat ja sormenjälkitunnistimen kaltaiset älykkäät ominaisuudet varmistavat, että huippupuhelimistamme tutut innovaatiot ovat nyt kaikkien saatavilla”, sanoo Samsung Suomen Head of IM Antti Holopainen.

Molemmissa on Always On Display -ominaisuus. Sen ansiosta käyttäjän ei tarvitse avata puhelintaan joka välissä. Sen sijaan kellonaika, kalenteritapahtumat, saapuneet puhelut ja tekstiviestit näkyvät suoraan ruudulla laitteen ollessa lepotilassa

Galaxy A3 (2017) gold

Kaksikon edullisempi jäsen, Galaxy A3, rakentuu 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytön ympärille. Sen sydämenä sykkii 1,6 gigahertsin Exynos 7870 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Galaxy A3:ssa on microSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua se tukee muun muassa seuraavia yhteyksiä: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, ANT+, NFC ja MST. Laitteen takana koreilee 13 megapikselin kamera f/1.9-optiikalla ja edestä löytyy kahdeksan megapikselin kamera (f/1.9).

Kooltaan Samsung Galaxy A3 (2017) on 135,4 x 66,2 x 7,9 millimetriä. Sen akku on kapasiteetiltaan 2350 milliampeerituntia.

Galaxy A5 2017

Kun pöytään lyö sata euroa enemmän, saa käyttäjä puhelimen suuremmalla 5,2 tuuman ja paremmalla 1920 x 1080 pikselin resoluution Super AMOLED -näytöllä, tehokkaammalla 1,9 gigahertsin Exynos 7880 -sirulla, kolmen gigatavun käyttömuistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla. Lisäksi kuvausominaisuudet parantuvat Galaxy A5:ssä. Sekä takana että edessä on 16 megapikselin kamera (f/1.9). Muuten mukana on samat ominaisuudet kuin A3:ssa.

Kooltaan Samsung Galaxy A5 on 146,1 x 71,4 x 7,9 millimetriä. Sen akku on teholtaan 3000 milliampeerituntia sekä se tukee pikalatausta toisin kuin edullisempi Galaxy A3.