Huawei toimittanut yli 10 miljoonaa P9-puhelinta

Elektroniikkavalmistaja Huawei kehuu toimittaneensa markkinoille viime vuoden aikana yli 10 miljoonaa Huawei P9 -sarjan lippulaivapuhelinta. Kyseessä on ensimmäinen Leican kanssa yhteistyössä toteutettu lippulaivamalli, joka saapui Suomessa myyntiin huhtikuussa 549 euron suositushintaan. Nykyään laitteen saa yleisesti jo alle sata euroa edullisempaan hintaan, eli noin 450 euroon. Perusversion lisäksi markkinoilta löytyy myös suuremmalla 5,5 tuuman näytöllä varustettu P9 Plus.

Huawei kertoo, että P9:ää toimitettiin markkinoille ensimmäisen kuuden viikon aikana 2,6 miljoonaa kappaletta. Puhelin on saanut paljon positiivista huomiota mediassa. Loppukesästä se valittiin parhaaksi kuluttajaluokan älypuhelimeksi (European Consumer Smartphone 2016–2017) arvovaltaisen EISA:n (European Imaging and Sound Association) raadin toimesta.

Huawei P9 on metallista rakentuva älypuhelin, jossa on 5,2 tuuman full hd IPS-NEO-LCD-kosketusnäyttö 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella, Kirin 955 -järjestelmäpiiri ja 32 (3GB RAM) tai 64 (4GB RAM) sisäistä tallennustilaa. Laitteen takana on Leican kanssa yhteistyössä rakennettu kamerakokonaisuus, joka koostuu kahdesta 12 megapikselin kamerasta. Ensimmäinen on perinteinen värikuvia tallentava RGB-sensori ja toinen mustavalkokuvaukseen suunnattu monokromisensori. Kamerat osaavat toimia myös samanaikaisesti tuottaakseen kuvaajalle parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Puhelin perustuu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään, mutta on lähitulevaisuudessa päivittymässä Android 7.0 Nougat -versioon. Se tuo mukanaan myös uuden EMUI 5.0 -käyttöliittymän, joka pitää sisällään muun muassa mahdollisuuden erillisen sovellusvalikon käyttämiseen.