Nokian analoginen älykello sykemittarilla ja 25 päivän akkukestolla saapui myyntiin: Withings Steel HR

Kotimaisen Nokian omistama Withings on esitellyt Las Vegasin CES 2017 -messuilla älykkään hiusharjan lisäksi myös jo aikaisemmin julkistamaansa älykelloa, jonka myynnin yhtiö ilmoittaa aloittaneensa. Withings on tunnettu perinteisiltä vaikuttavista kelloista, joihin on ”piilotettu” älyominaisuuksia. Näin myös uuden Withings Steel HR:n kanssa, joka ensimmäisellä silmäyksellä vaikuttaa aivan tavalliselta minimalistisen tyylikkäältä metallirakenteiselta kellolta. Se on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä aikarauta.

Steel HR on suunniteltu käyttäjille, jotka arvostavat perinteistä analogista kellotaulua, pitkää akkukestoa, sykemittaria sekä automaattista aktiivisuuden ja unen mittausta. Kello on rakennettu vesitiiviiksi aina 50 metriin asti ja sen akku kestää jopa 25 päivää. Tämän jälkeen kellon siirtyy erityiseen virransäästötilaan, jossa sykemittaus kytkeytyy pois, mutta esimerkiksi askeleiden seuranta jatkuu. Virransäästötilassa Steel HR jaksaa vielä ”ylimääräiset” 20 päivää. Valmistajan mukaan siinä on pidempi akkukesto kuin yhdessäkään muussa sykemittauksen sisältävässä vastaavan kategorian tuotteessa.

Withings Steel HR

Withings Steel HR:n analogisen kellotaulun ”taakse” on sijoitettu pyöreä mustavalkoinen näyttö, joka mahdollistaa muun muassa sykkeen, askeleiden ja kaloreiden seurannan. Siitä näkee myös ilmoitukset, kuten saapuneet puhelut ja viestit.

Withings Steel HR, Health app

Tärkeää osaa kokonaisuudessa näyttelee älypuhelimeen asennettava mobiilisovellus (saatavilla Androidille ja iOS:lle). Sen kautta käyttäjä näkee yksityiskohtaiset tiedot kellon keräämästä datasta. Näin käyttäjä voi tuttuun tyyliin seurata kehitystään ja paneutua esimerkiksi unen laatuun sekä siihen, miten syke on vaihdellut päivän aikana.

Uutuus saapuu myyntiin kahdessa koossa, jotka ovat 36 ja 40 millimetriä. Withingsin verkkosivuston mukaan pienempi variantti on saatavilla mustalla ja valkoisella kellotaululla, kun 40 millimetrin version saa vain mustana. Se eroaa 36 millimetrin mallista kellotaulua ympäröivällä, minuutit sisältävällä metallisella kehällä. Withings Steel HR:n pienempi versio maksaa 189,95 euroa ja suurempi 199,95 euroa. Kello on jo tilattavissa Withingsin verkkokaupan kautta.

1 kommentti

  1. Ostin kellon seuratakseni aamu-uintejani. Metriäkään ei rintauinnissa kerry, syke on muilla laitteilla n 135, tällä 95 eli heittää sekin hurjasti. Olen todella pettynyt toimintaan. Ja ohjekirja on kuin entisissä Nokian symbian puhelimissa, jotka oli tehty niin monimutkaisiksi ettei itse noksulaisetkaan osanneet käyttää.
    Ohjekirjan tulisi olla esimerkein tehty eri suorituslajeille.

Kommentointi on suljettu!