Nokian omistama Withings julkisti älyhiusharjan

Nokian vuonna 2016 omistukseensa hankkima Withings on esitellyt CES 2017 -messuilla yhdessä L’Oréaliin kuuluvan Kérastasen kanssa älyhiusharjan. Uutuus kulkee virallisesti nimellä Kérastase Hair Coach Powered by Withings ja se on maailman ensimmäinen älyhiusharja, joka saapuu myyntiin vuoden keskipaikkeilla 200 dollarin hintaan. Se tulee löytymään Kérastasen kampaamoista, yhtiön verkkokaupasta sekä Withingsin verkkosivustolta. Hiusharja on saanut jo International CES Innovation Award -palkinnon.

Uusi älyhiusharja tarkkailee käyttäjänsä hiuksia ja niiden kuntoa useiden eri sensoreiden avustamana. Siitä löytyy muun muassa kolme mikrofonia, joiden avulla se määrittää esimerkiksi käyttäjänsä tavan harjata hiuksia sekä niiden kuntoon liittyviä tietoja, kuten kuivuuden sekä kaksihaaraiset ja haavoittuneet hiukset. Kokonaisuutta täydentävät kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi, jotka auttavat käyttäjän harjaustottumuksien määrittämisessä. Jos käyttäjä harjaa esimerkiksi liian kovaa, osaa älyharja antaa palautetta värisemällä. Se tunnistaa myös, jos hiukset ovat märät tai kuivat ja osaa näin määrittää hiusten kunnon tarkasti. Itse hiusharja on roisketiivis.

Withings-älyhiusharja

Kaikkien yllä mainittujen sensoreiden kokoama tieto siirtyy automaattisesti älypuhelimessa olevaan sovellukseen Bluetooth- tai WiFi-yhteyden välityksellä. Sovellus yhdistää älyharjasta saamiinsa tietoihin sen hetkisen sään, kuten tuulen, ilmankosteuden ja UV-säteilyn, jotka kaikki vaikuttavat hiusten laatuun. Näin käyttäjä saa valmistaja mukaan arvokasta tietoa hiustensa kunnosta ja vinkkejä Kérastase-tuotteista, joilla parantaa hiusten kuntoa entisestään.

Kérastase Hair Coach Powered by Withings -älyhiusharja toimii paristoilla. Sen raudan ja sensorit valmistaa mobiilisovelluksen ohella Withings. Kérastase tuo mukanaan osaamisensa hiustenhoitoalalta ja L’Oréal signaalialgoritmit, joita käytetään hiusten kunnon määrittämiseen ja joille yhtiö hakee parhaillaan patenttia.

Onko tässä vuoden turhake vai uskotteko älyhiusharjan herättävän kauneuttaan ahkerasti hoitavien asiakkaiden kiinnostuksen?

Withings, Kérastase and Withings Unveil World’s First Smart Hairbrush at CES 2017 (PDF)