Asus ZenPhone AR -älypuhelin tukee Tango- ja Daydream-tekniikoita

Tietokoneistaan paremmin tunnettu Asus on esitellyt Las Vegasin CES 2017 -messuilla ensimmäisen älypuhelimen, joka tukee Googlen molempia virtuaalliseen todellisuuteen liittyviä tekniikoita: Tango ja Daydream. Kyseessä on ZenPhone AR -nimeä totteleva laite, joka alustavien tietojen mukaan saapuu ensimmäisille markkinoille toisen vuosineljänneksen aikana, eli huhti-kesäkuussa. Se, paljonko uutuus tulee maksamaan on vielä toistaiseksi kysymysmerkki.

ZenPhone AR on rakennettu yhteistyössä Googlen kanssa tarjoamaan parhaan mahdollisen tuen Tango- ja Daydream-tekniikoille.

ZenPhone AR

Tango ja Daydream ovat Googlen alustoja virtuaalista todellisuutta varten. Näistä Daydream tarjoaa tuen virtuaalitodellisuudelle (VR), jota käytetään yleensä niin sanottujen virtuaalilasien kanssa. Sen kautta käyttäjä voi omassa olohuoneessaan esimerkiksi tutustua maapallon toisella puolella olevaan kaupunkiin tai loikata sisälle pelimaailmaan. Tango tekee puolestaan mahdolliseksi aidon maailman ja virtuaalisten elementtien yhdistämisen, jolloin puhutaan laajennetusta todellisuudesta (AR). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puhelimensa avustamana käyttäjä pystyy esimerkiksi sovittamaan kotiinsa uusia huonekaluja ja näkemään reaaliajassa miten ne sopivat muuhun sisustukseen.

ZenPhone AR

Tukeakseen Googlen Tango-teknologiaa löytyy Asuksen uutuudesta kolme erillistä kameraa. Varsinainen kuvaaminen tapahtuu 23 megapikselin f/2.0-kameralla. Sen rinnalla ovat liikettä seuraava kamera sekä syvyyttä yhdessä infrapunaprojektorin avustamana mittaava kamera. Näiden kolmen kameran yhdistelmä mahdollistaa sen, että puhelin kykenee hahmottamaan tiloja ja objekteja, joka on perusvaatimus Tangolle. Näin käyttäjä voi tarkkailla puhelimen ruudulta, kun virtuaaliset elementit sulautuvat oikeaan maailmaan.

ZenPhone AR rakentuu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmän ja ZenUI 3.0 -käyttöliittymän, 64-bittisen Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin, kuuden tai kahdeksan gigatavun RAM-käyttömuistin ja 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytön (Gorilla 4 -lasi) ympärille. MicroSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa löytyy mallista riippuen 32, 64, 128 tai 256 gigatavua.

Puhelimen yhteysominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE cat.12, WiFi 802.11a/b/g/n/ac (5 Ghz 2×2 MIMO), Bluetooth 4.2 +A2DP +EDR, A-GPS GLONASS ja BDS. Mukana on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, USB Type-C 2.0 -portti sekä kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen toimii myös muistikorttipaikkana).

Muita ZenPhone AR:n ominaisuuksia ovat muun muassa sormenjälkilukija, kahdeksan megapikselin etukamera (f/2.0) ja 3300 milliampeeritunnin akku. Laite tukee BoostMaster Fast Charging– ja Quick Charge 3.0 -pikalatausteknologioita, joiden ansiosta akun varaus saadaan 39 minuutissa 60 prosenttiin.

Kooltaan tämä markkinoiden ohuin Tango-teknologiaa tukeva ZenPhone AR -puhelin on 158,67 x 77,7 x 4,6 ~ 8,95 millimetriä ja se painaa 170 grammaa. Puhelimessa on metallinen runko ja sen takaosassa on nahkamainen pinta.