Huawei Honor 6X: edullinen Android-puhelin kaksoiskameralla

Kiinalaisen Huawein Honor-älypuhelinmallisto on laajentunut uudella jäsenellä CES 2017 -messuilla, kun yhtiö lanseerasi maailmalle Honor 6X:n. Se on reilusti alle 300 euron hintaluokkaan sijoittuva Android-älypuhelin, joka tarjoaa useamman pykälän kalliimmista puhelimista löytyviä ominaisuuksia. Eräs keskeisimmistä on kaksoiskamera, joka kuuluu Honor 6X:n ominaisuuksiin.

Honor 6X rakentuu metallisen rungon ympärille, joka on anodisoitu kahteen kertaan, jotta laite kestäisi naarmuja entistäkin paremmin. Sen etupuolella loistaa aavistuksen kaarevalla 2.5D-lasilla suojattu 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö. Se yhdistyy saumattomasti kaarevaan takaosaan. Puhelin on kooltaan 150,9 x 76,2 x 8,2 millimetriä ja se painaa 162 grammaa. Laite on saatavilla harmaana, kultaisena sekä hopeisena.

Huawein uutuuden sydämenä sykkii yhtiön oma Kirin 655 -järjestelmäpiiri. Käyttäjän valittavana Honor 6X:stä on kaksi erillaista versiota, joista edullisempi on varustettu 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla sekä 3 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja kalliimpi 64GB/4GB-yhdistelmällä. Sisältä löytyy 3340 mAh:n akku, jonka luvataan jaksavan yhdellä latauksella jopa kaksi päivää.

Huawei Honor 6X

Puhelimen takaa löytyy kahden kameran yhdistelmä:

  • 12 megapikselin Sony IMX386 Exmor RS -kamera, 1/2.9”, 1.25µm kokoiset pikselit
  • 2 megapikselin OmniVision OV2680-kamera, 1/5″, 1.75µm kokoiset pikselit

Honor 6X:ssä pääkamerana toimii luonnollisesti 12 megapikselin sensori, jota käytetään kuvien tallentamiseen. Mukana oleva kahden megapikselin kamera toimii apurina mittaamassa etäisyyttä ja mahdollistaen tarvittaessa näin näyttävän bokeh-efektin, jossa tausta sumenee kuvattavan objektin ympärillä. Ohjelmisto tekee mahdolliseksi tarkennuspisteen säätämisen myös jälkikäteen kuvan ottamisesta.

Uutuuden muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 4G LTE, WiFi 802.11b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS, kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen toimii myös microSD-muistikorttipaikkana) ja kahdeksan megapikselin etukamera. Mukana on myös nopea, 0,3 sekunnissa toimiva sormenjälkilukija integroituna laitteen takaosaan, joka toimii lisäksi apuna navigoinnissa esimerkiksi kuvien selaamisessa ja niiden ottamisessa.

Puhelimessa on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Sen päällä on Huawein oma EMUI 4.1 -käyttöliittymä.

Huawei Honor 6X 32GB/3GB on jo saatavilla keskeisimmillä Euroopan markkinoilla 249 euron hintaan. Paremmin varusteltu variantti (64GB/4GB) saapuu myyntiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Kyseisen mallin hinta pyörii 299 euron tuntumassa. Honor 6X: n saatavuus Suomessa on vielä kysymysmerkki, mutta sen saapumista myös tänne Pohjolaan voidaan pitää erittäin todennäköisenä. Huawei ilmoittanee tästä lisää lähitulevaisuudessa.