Mate 9 Pro saa Google Daydream -tuen, Huaweilta tulossa myös Tango-puhelin

Huawein premium-puhelin, Mate 9 Pro, saa tuen Googlen Daydream-alustalle. Asian virallisti Googlen virtuaalitodellisuus tiimin johtajistoon kuuluva Amit Singh Huawein CES 2017 -messuilla järjestemän keynote-esityksen aikana. Tuki koskee myös Mate 9 Porsche Design -erikoismallia, jota ei kuitenkaan myydä Suomen markkinoilla. Mate 9 Pro saapui puolestaan Suomessa kauppoihin joulukuun lopulla ja sen hinta pyörii 850 euron tuntumassa.

Daydream on Googlen alusta, joka kokoaa sekä käyttäjät että kehittäjät virtuaalitodellisuuden ympärille. Kehittäjille se tarjoaa työkalut virtuaalitodellisuudessa toimivien sovelluksien ja pelien luomiseen sekä niiden jakeluun. Kuluttajia se helpottaa keräämällä sisällön yhteen ja samaan paikkaan sekä tarjoamalla yhtenäisen käyttökokemuksen.

Google Daydream -puhelin

Julkaisimme MobiiliBlogissa Mate 9 Prosta testin videon muodossa jo joulukuun puolivälissä. Voit tutustua tähän kahdella kameralla, 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäytöllä, Kirin 955 -sirulla, kuuden gigatavun käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettuun puhelimeen myös näiden kuvien kautta, jotka esittelevät laitteen jokaisesta kulmasta.

Googlen Singh kertoi Huawein tilaisuudessa myös sen, että yhtiöt työskentelevät yhdessä tuodakseen markkinoille Tango-teknologiaa tukevan puhelimen. Tätä tuskin voi pitää kovinkaan suurena yllätyksenä, mutta ainakin asia on nyt virallistettu. Lienee selvää, että jokainen merkittävä Android-valmistaja tuo kuluvan vuoden aikana markkinoille Tango-puhelimen.

Kuten Asus ZenPhone AR:ää käsittelevän artikkelin yhteydessä kerroimme on Tango Googlen virtuaalisia elementtejä todelliseen maailmaan yhdistävä alusta. Se vaatii toimiakseen monimutkaisen kamerateknologian, joka pystyy hahmottamaan tilan ja sen objektit sekä yhdistämään siihen näin virtuaalisia elementtejä. Tätä kautta omaan olohuoneeseen voi hahmotella esimerkiksi huonekaluja ja tarkastella reaaliajassa puhelimen ruudulta kuinka hyvin ne sopiva nykyiseen sisustukseen.

Tarkkaa aikataulua Daydream-tuen saapumiselle Mate 9 Pro:n kohdalla ei toistaiseksi kuitenkaan paljastettu. Virallisella Daydream-sivustolla sen kerrotaan saapuvan ”pian”.

Road to VR, Huawei’s Mate 9 Pro is Daydream-compatible, Future Phones to Include Tango