LG:ltä 5,7 tuuman näytöllä varustettu Stylus 3 -älypuhelin

Elektroniikkajätti LG on virallisesti esitellyt jo joulukuun lopulla ennakkoon julkistetun Stylus 3 -älypuhelimensa Las Vegasin CES 2017 -messuilla. Kyseessä on keskihintaluokkaan sijoittuva, suurella 5,7 tuuman (1280 x 720 pikseliä) kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin, joka sisältää nimensä mukaisesti integroidun stylus-kynän.

Korealaisvalmistajan phablet-kokoluokan uutuus rakentuu MediaTekin 1,5 gigahertsin kellotaajuudella toimivan MT6750-järjestelmäpiirin ympärille, jonka toimintaa tukee kolmen gigatavun RAM-käyttömuisti. Puhelimesta löytyy tuore Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, jota koristaa LG:n oma käyttöliittymä (UX 5.0+). Se sisältää luonnollisesti ominaisuuksia, jotka on suunniteltu laitteen oikeaan yläkulmaan integroitua kynää varten. Samsungin Galaxy Note -malliston tavoin käyttäjää tervehtii Stylus 3:ssa automaattisesti esille pomppaava pikavalikko, kun kynä otetaan käteen. Se sisältää muun muassa työkaluja muistiinpanojen laatimiseen sekä ruutukaappauksien napsimiseen.

Muovista rakentuvan Stylus 3:n taakse LG on sijoittanut 13 megapikselin kameran sekä sormenjälkilukijan. Etupuolelta ei löydy painikkeita, mutta kahdeksan megapikselin kamera videopuheluita sekä omakuvia varten.

Uutuuden muita ominaisuuksia ovat ainakin 4G LTE, WiFi, Bluetooth 4.2, GPS, FM-radio ja 3200 mAh:n akku. Kooltaan laite on 155,6 x 79,8 x 7,4 millimetriä ja se painaa 149 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat Metallic Titan -harmaa sekä Pink Gold -pinkki.

Laitteen saatavuus- sekä hintatiedot valmistaja pitää vielä toistaiseksi omana tietonaan. Yhdysvalloissa puhelin tunnetaan nimellä Stylo 3.